• 0
 ≫ 

Izložba slika Mine Radović 28. septembra u Kulturnom centru Novog Sada

 ≫ 

Beogradska umetnica kroz svoje radove uvodi posmatrača u svet direktne komunikacije sa oblikovanim formama ženskog tela koji teže sjedinjenju i celini

  • 0
Mina Radović

Foto: Mina Radović/Promo

Samostalna izložba slika pod nazivom „Fragmentacije“, umetnice Mine Radović, biće otvorena u subotu, 28. septembra u 18h, u Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada.

- Do sada se publici predstavljala u medijima crteža, slike, video instalaciji i krakometražnom filmu. Iako u različitim medijima, ekspresivan likovni duh ove umetnice povezuje tematska određenost. U pitanju je telo, žensko telo, vidljivi i nevidljivi telesni govor u procesima transformacije unutrašnje energije. 

Mina Radović

Mina Radović / Foto: Jovana Ilić/Promo

Izložbom "Fragmentacije" Mina uvodi posmatrača u svet direktne komunikacije sa oblikovanim formama ženskog tela koji teže sjedinjenju i celini. Dvodimenzionalnost nastale forme potvrđuje da prostor i vreme nisu konkretni niti određeni, kao što ni ženska figura ne pripada određenoj osobi. Pojačana asocijativnost fragmenata uvodi u problematiku pitanja koja je uloga žene danas? - piše Biljana Jotić, autor teksta "U težnji ka celovitosti telo govori kroz fragmente".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA