• 0

Izložba slika Mine Radović 28. septembra u Kulturnom centru Novog Sada

Beogradska umetnica kroz svoje radove uvodi posmatrača u svet direktne komunikacije sa oblikovanim formama ženskog tela koji teže sjedinjenju i celini

  • 0

Samostalna izložba slika pod nazivom „Fragmentacije“, umetnice Mine Radović, biće otvorena u subotu, 28. septembra u 18h, u Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada.

- Do sada se publici predstavljala u medijima crteža, slike, video instalaciji i krakometražnom filmu. Iako u različitim medijima, ekspresivan likovni duh ove umetnice povezuje tematska određenost. U pitanju je telo, žensko telo, vidljivi i nevidljivi telesni govor u procesima transformacije unutrašnje energije. 

Mina Radović

Mina Radović / Foto: Jovana Ilić/Promo

Izložbom "Fragmentacije" Mina uvodi posmatrača u svet direktne komunikacije sa oblikovanim formama ženskog tela koji teže sjedinjenju i celini. Dvodimenzionalnost nastale forme potvrđuje da prostor i vreme nisu konkretni niti određeni, kao što ni ženska figura ne pripada određenoj osobi. Pojačana asocijativnost fragmenata uvodi u problematiku pitanja koja je uloga žene danas? - piše Biljana Jotić, autor teksta "U težnji ka celovitosti telo govori kroz fragmente".

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima