• 13

Novinarka koja je tokom rata bila na strani Bošnjaka pobesnela kad je čula da je Handke dobio Nobela

"Jesu li sećanja zaista tako kratka", upitala se Amanpur

  • 13

Novinarka CNN Kristijan Amanpur, koja je uvek bila na strani Bošnjaka tokom proteklog rata u suđenju srpskom predsedniku, Slobodu Miloševiću u Hagu, izjavila je da je dobro što je Olga Tokarčuk dobila Nobela za književnost, a da smatra da je sramota da je ta nagrada dodeljena i austrijskom piscu Peteru Handkeu.

- Hvala Bogu da je Olga Tokarčuk dobila Nobelovu nagradu za književnost, ali je sramota da je dobitnica zajedno s Peterom Handkeom. Njegova podrška Slobodanu Miloševicu, čak i govor na sahrani "balkanskog kasapina", žestoko srozavaju njegov moralni kompas - napisala je Amanpur na društenim mrežama.

Napomenula je da je tokom rata izveštavala iz BiH i da je pratila suđenje Miloševiću u Hagu.

"Jesu li sećanja zaista tako kratka", upitala se Amanpur.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Komentari

  • Kiza

    Ljudi moji Slobodan Milosevic je umro re kraja sudjenja te je defakto nevin za sve ratne zlocinenpo komandnoj odgovornosti jer jedino su srbi krivci po toj komandnoj odgovornosti, druga stranan nije imala komandante valjda? Jos nesto mislim da je u nekik presudama u Hagu Srbija tj. tadasnja Jugoslavija direktno abolirana a time je indirektno Milosevic nevin te neka se bosnjaci, hrvati i albanci malo informisu ko je za sta kriv.

  • Novi

    Da je pravde ona bi bila proglašena za ratnog zločinca. Setimo se manipulacija, laži i propagande koje je iznosila, sa prostora bivše Jugoslavije, Iraka ..., na televiziji koja je stvorena za propagandu novog svetskog poredka, odnosno novog "demokratskog " fašizma

  • Bendzo kosta

    Majke su se extremno obogatile,mogu im zqviditi i puno bogatiji Biznismaeni.imaju para a za pare se puno kupuje pa i novinari i razma piskarala,

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima