S kim želite zagrljaj kao što je na ovoj skulpturi: Samo 20 sekundi dodira vam može promeniti život

Skulptura nemačkog umetnika ima skriveno značenje, a evo i koje...

  • 5
Zagrljaj Foto: Facebook/filoitexniskaifilosofias

Nemački slikar i vajar Bruno Bruni postao je jedan od najpoznatijih savremenih umetnika u Nemačkoj, a njegova čuvena skulptura "Zagrljaj" nosi i skriveno značenje.

Bruno Bruni rođen je u Gradariju - Pesaro, malom italijanskom gradiću u blizini Jadranskog mora. Bruni je počeo da studira umetnost na Institutu za umetnost Pesaro od 1953-59, a 1960. se preselio u Hamburg, dok je 1965. postao slobodni umetnik.

Tokom ovog ranog perioda, Bruni je radio kao grafički dizajner, razvijajući teme na svojim slikama i grafikama koje će se i dalje pojavljivati u njegovim kasnijim delima od bronze.

Bruno Bruni Foto: Guliver/Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

Na ovoj skulpturi se jasno vidi da je umetnik muškarca i ženu predstavio razlčitim bojama. Žena ima glatko, fino, izvajano telo, dok je muškarac u izgužvanom kaputu. Sve podseća na zagrljaj povratnika.

Postoji 280 primeraka ove skulpture, visine 54 centimetra.

- Prosečno trajanje zagrljaja između dvoje ljudi je 3 sekunde. Istraživači su otkrili nešto neverovatno. Kad zagrljaj traje 20 sekundi, proizvodi pozitivan efekat na um i telo. Iskren zagrljaj proizvodi "oksitocin", poznat i kao hormon ljubavi. Ova supstanca ima mnogo prednosti u našem fizičkom i mentalnom zdravlju opušta nas, pruža osećaj sigurnosti i otklanja stres i strahove.

Ovaj divan sedativ je besplatan! Svaki put kada držite bebu u rukama a ne u kolevci bićete srećni, ko miluje psa ili mačku, ko drži prijatelja za ramena ili iskreno grli svog partnera osetiće olakšanje.  Zagrli nekoga iskreno danas i daruj mu ovaj jednostavan poklon! - kaže master iz joge i meditacije, autorka i govornik, Nikol Bordeleo.

Cena ove skulpture iznosi 5.980 evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA