≫ 

"20.000 dana na Zemlji": Izložba radova Vuka Vidora u Muzeju grada Beograda

Naziv sa sobom nosi simboliku jer je danas tačno 20.000 dana od rođenja umetnika

  • 0
Vuk Vidor Printskrin: Youtube/BEZ VIZE Paris

Izložba pod nazivom "20.000 dana na Zemlji", umetnika Vuka Vidora, biće otvorena večeras, 29. oktobra u 18h, u Muzeju grada Beograda, u Resavskoj 40.

Danas se navršava 20.000 dana života ovog umetnika. Ovaj visoki broj mogao bi da označi korake na putu do vrha jedne sopstvene planine. Mogao bi da obeleži polovinu nečega, ili kraj. Možda i početak.

Ova izložba nije retrospektivna, već je pre kompilacija, mešavina raznih vidova Vidorovog stvaralaštva. Svoj rad umetnik definiše uglavnom kao suočavanje sa svetom, unutrašnjim i spoljnim. 

Vidorovi radovi odraz su te dvojnosti koja se kreće od intimnog do sveopšteg, od privatnog do političkog, od ličnih do istorijskih mitologija i njihovih procesa raspadanja, pri čemu koristi sva sredstva na raspolaganju kao lepezu mogućnosti u kojoj se crtež i slikarstvo sudaraju sa skulpturama i instalacijama, što na kraju oblikuje kohezivnu i ujedno kompleksnu mrežu slika i radova.

Vuk Vidor kaže da publiku očekuje pregled više od 25 godina njegovog rada.

- Posetioci izložbe biće u prilici da se upoznaju s mojim stvaralaštvom od prve slike na platnu iz 1988. godine pa sve do mojih aktuelnih slika. U 15 sala izložiću sve, od malih crteža do instalacija, slika i skulptura, tako da pokrivam skoro sve faze i tehnike - izjavio je Vidor za Tanjug.

Izložba će biti otvorena do 1. decembra ove godine.

Video: Izložba radova 24 umetnika sa Balkana

(Telegraf.rs/Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA