• 0

Omaž velikom slikaru: Otvorena izložba laureata Fondacije Vladimira Veličkovića

Za 11 godina i isto toliko dodela nagrada odabrano je 28 umetnika koji su se istakli u svojim crtačkim promišljanjima i još desetine njih (47) je pohvaljeno za svoj likovni rad

  • 0

Izložba prošlogodišnjih laureata nagrade za crtež Fondacije Vladimir Veličković otvorena je u utorak u Galeriji "Haos", a sinoć je u Kući legata otvorena i izložba svih dosadašnjih dobitnika te nagrade - 28 mladih umetnika i umetnica.

Za 11 godina i isto toliko dodela nagrada odabrano je 28 umetnika koji su se istakli u svojim crtačkim promišljanjima i još desetine njih (47) je pohvaljeno za svoj likovni rad.

Među laureatima čija su se dela našla na postavci u Kući legata su i Aleksandar Jestrović (Jamesdin), Vuk Ćuk, Vladimir Lalić, Nataša Kokić, Predrag Damjanović, Nina Ivanović, Hana Rajković, Vladimir Sekulić, Andrea Dramićanin, Tamara Žderić, Jovanka Stanojević, Vladimir Miladinović, Ivana Živić Jerković i Petar Mirković.

Video: Drugi Gala simpozijum dovodi u Srbiju neke od najeminentnijih modernih umetnika

(Tanjug.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima