≫ 

Strahovi, rezoni i borbe: Izložba "Transparentnost" Milana Pantelića u Galeriji "Lucida"

"...Nemoguće je da ostanu van domašaja naše spretnosti i umešnosti da reagujemo..."

  • 0
Milan Pantelić "Plava priroda", Milan Pantelić / Foto: Promo

"Transparentnost", izložba radova umetnika Milana Pantelića, biće otvorena u utorak, 24. decembra u 18h u Galeriji Lucida u Beogradu.

- Transparentnost posmatračeve i umetnikove unutrašnjosti, podjednako se percepciraju na radovima. Prikazani strahovi, rezoni, borbe, nemoći ne dozvoljavaju da nemo i indiferentno prođemo pored figura, scena i apatično ih ostavimo iza sebe. Nemoguće je da ostanu van domašaja naše spretnosti i umešnosti da reagujemo. Milan se vešto kreće između slikarskog i narativnog, objedinjujući svoja znanja i delanja promišljanjem. Britko i izoštreno, i dokumentuje i predskazuje – kaže Mira Vujović, istoričar umetnosti.

Milan Pantelić Bez naziva, Milan Pantelić / Foto: Promo

Biografija umetnika

Milan Pantelić je rođen 1986. godine u Šapcu. Diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2010. godine. Doktorirao 2018. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek Primenjeno slikarstvo. Od 2013. godine radi kao saradnik u nastavi na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek Primenjeno slikarstvo, predmet Slikarske tehnike. Do sada je realizovao 11 samostalnih izložbi, učestvovao na 40 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu, izveo 10 javnih radova i dobitnik je 7 nagrada iz oblasti slikarstva. Živi i radi u Beogradu.

Milan Pantelić "Portret 4", Milan Pantelić / Foto: Promo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA