• 0

Strahovi, rezoni i borbe: Izložba "Transparentnost" Milana Pantelića u Galeriji "Lucida"

"...Nemoguće je da ostanu van domašaja naše spretnosti i umešnosti da reagujemo..."

  • 0

"Transparentnost", izložba radova umetnika Milana Pantelića, biće otvorena u utorak, 24. decembra u 18h u Galeriji Lucida u Beogradu.

- Transparentnost posmatračeve i umetnikove unutrašnjosti, podjednako se percepciraju na radovima. Prikazani strahovi, rezoni, borbe, nemoći ne dozvoljavaju da nemo i indiferentno prođemo pored figura, scena i apatično ih ostavimo iza sebe. Nemoguće je da ostanu van domašaja naše spretnosti i umešnosti da reagujemo. Milan se vešto kreće između slikarskog i narativnog, objedinjujući svoja znanja i delanja promišljanjem. Britko i izoštreno, i dokumentuje i predskazuje – kaže Mira Vujović, istoričar umetnosti.

Milan Pantelić

Bez naziva, Milan Pantelić / Foto: Promo

Biografija umetnika

Milan Pantelić je rođen 1986. godine u Šapcu. Diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2010. godine. Doktorirao 2018. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek Primenjeno slikarstvo. Od 2013. godine radi kao saradnik u nastavi na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek Primenjeno slikarstvo, predmet Slikarske tehnike. Do sada je realizovao 11 samostalnih izložbi, učestvovao na 40 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu, izveo 10 javnih radova i dobitnik je 7 nagrada iz oblasti slikarstva. Živi i radi u Beogradu.

Milan Pantelić

"Portret 4", Milan Pantelić / Foto: Promo

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima