• 0

122 godine od rođenja velikana: Izložba i koncert u čast Bertolta Brehta u BDP-u

"Ovo je jedinstvena prilika da prisustvujete ovakvoj izvedbi i fotografijama koje kriju priče o gospodinu Brehtu..."

  • 0

Povodom 122 godine od rođenja Bertolta Brehta i 50. godišnjice Gete instituta u Srbiji, u Beogradskom dramskom pozorištu sinoć je otvorena izložba i održan koncert "B. B. peva: O ljubaznosti ovoga sveta", koji je priredila glumica Danica Ristovski.

Pre samog početka, u foajeu pozorišta ona je okupila glumice Milicu Milšu, Natašu Marković, Paulinu Manov i Ivanu Nikolić, koje su naizmenično govorile o životu i delu Bertolta Brehta, pokazujući na fotografije koje su bile izložene.

Izlzžba i koncert u cast Brehta

Foto: Tanjug/Milica Nikolić

Ristovski je ovom prilikom zahvalila Gete institutu na pomoći da ekskluzivno za ovu priliku dobije nekoliko fotografija i dokumenata iz Arhiva Brehta pri Akademiji umetnosti u Berlinu.

- Ovo je jedinstvena prilika da prisustvujete ovakvoj izvedbi i fotografijama koje kriju priče o gospodinu Brehtu. Ovim koncertom želela bih Brehta da upoznam s novom radoznalom publikom, da utičem da bude probirljiva i istrajna u traganju i prihvatanju svežeg autentičnog pozorišnog izraza - istakla je glumica.

Izlzžba i koncert u cast Brehta

Danica Ristovski / Foto: Tanjug/Milica Nikolić

Takođe, izložene su i fotografije iz arhiva Beogradskog dramskog pozorišta, gde se mogu videti Brehtovi komadi koji su izvođeni u ovom teatru poput prvog "Dobra duša iz Sečuana" i kultne "Majke Hrabrost i njene dece".

Nakon što se foajeom prolomio glas legendarne Olivere Marković u izvedbi Majke Hrabrost, publika je ispraćena u salu Predrag Pepi Laković, u kojoj je Danica Ristovski izvodila songove iz Brehtovih dela uz klavir i harfu.

Video: Od urina migranata pravi se pivo, pračovek spava s kamenom u ruci, mašina govori u stilu Crnjanskog

(Tanjug.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima