≫ 

Muzej Beča sakuplja fotografije krize u vreme korone: "Vaše slike su svedočanstvo ovog vremena"

Epidemija još nije prošla, a kulturna ustanova razmišlja o tome kako će o njoj učiniti generacije i generacije koje dolaze

  • 0
Korona virus, koronavirus, Austrija, Beč Prazne i ulice Beča Foto: Tanjug/AP

Muzej grada Beča objavio je na svom sajtu da sakuplja fotografije i priče koje čine svakodnevni život Bečlija tokom aktuelne krize izazvane korona virusom, kako bi ih kasnije prikazali.

Muzej je uputio molbu građanima da šalju fotografije predmeta koji prate njihovu novu privatnu ili poslovnu svakodnevnicu.

Naime, velika većina Bečlija se nalazi u kućnoj izolaciji zbog ograničenja u slobodi kretanja, a svi koji su u mogućnosti obavljaju poslove od kuće, posebno stariji sugrađani, koji su pozvani da izlaze što manje.  Muzej grada će izbor predloženih predmeta uvrstiti u svoju zbirku koju će posetioci moći da vide, a koja će ujedno biti i svedočanstvo ovog vremena. 

- Pomozite nam da sada sakupimo istoriju Beča. Iz svih oblasti i na svim jezicima - navodi se u pozivu muzeja, uz predlog da se fotografije predmeta šalju putem mejla, kao i priče koje prate život Bečlija u vreme epidemije.

Video: Crvenokosa boginja u atrijumu Narodnog muzeja u Beogradu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA