• 0

#OstaniKodKuće uz kulturu: Preko 100 različitih sadržaja dostupno u digitalnoj formi

"Duh je silniji od tela: misao je jača od svačega. Ujedinimo srca naša!", Stojan Novaković

  • 0
Zgrada Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture / Printskrin: Google Street View

Iako su ustanove i organizacije u oblasti kulture zatvorile svoja vrata za posetioce vodeći računa o zdravlju građana Srbije i poštujući mere Vlade uvedene zbog pandemije korona virusa, kultura nije ostala nedostupna građanima.

Uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, brojnih ustanova kulture, civilnog sektora i umetnika, u prethodnih deset dana objavljeno je više od 100 različitih sadržaja u digitalnoj formi.

Pozorišne predstave, dokumentarni i igrani filmovi, koncerti, dostupni su preko Jutjub kanala. Virtuelne ture muzeja, arheoloških lokaliteta, spomenika kulture, dostupne su na jedan klik. Knjige, časopisi i drugo štivo nalazi se u okviru internet prezentacija biblioteka, arhiva i izdavača. Uz to, deo sadržaja dostupan je na jezicima nacionalnih manjina i stranim jezicima.

I u vremenu teškom i punom neizvesnosti za ceo svet, sektor kulture pokazao je svoju vitalnost i prilagodljivost korišćenjem digitalne tehnologije koja se pokazala od velikog značaja za rad u kriznim društvenim situacijama.

Ministarstvo kulture i informisanja zahvaljuje kulturnom i kreativnom sektoru na podršci i aktivnostima u jačanju i oplemenjivanju duha u ovim složenim vremenima.

#OstaniKodKuće sa kulturom i sadržajima koje možete naći na sajtu Ministarstva kulture i informisanja.

Video: Najbolja dela su stvarana u krizna doba: Kako se srpski glumci snalaze u vreme korone

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima