≫ 

I Beograd se priključio svetskoj inicijativi: Statue Andersena, Betovena i Maldena pod maskama

I statua američkog glumca srpskog porekla Karla Maldena, ispred Jugoslovenske kinoteke, od danas nosi zaštitnu masku...

  • 4
Hans Kristijan Andersen, maska Hans Kristijan Andersen / Foto: Profimedia/Zuma Press

Čuveni simbol belgijske prestonice Maneken Pis osvanuo je sa maskom, kao i statua Hansa Kristijana Andersena u Malagi, a zaštitnu masku dobio je i spomenik Ludvigu van Betovenu u Bonu.

I statua američkog glumca srpskog porekla Karla Maldena, ispred Jugoslovenske kinoteke, od danas nosi zaštitnu masku.

Na ovaj način Beograd se priključio svetskim metropolama koje su svoje spomenike velikana umetnosti "okitile" maskama i rukavicama, kako bi se povećala svest o značaju poštovanja mera predostrožnosti i zaustavila pandemija korona virusa.

Spomenik velikom američkom glumcu srpskog porekla Karlu Maldenu (1912-2009), postavljen uz fasadu Jugoslovenske kinoteke, otkrili su 20. novembra direktor Kinoteke Jugoslav Pantelić i Maldenov prijatelj, producent Den Tana.

Tada su se mnogobrojnim zvanicama u foajeu Kinoteke putem video poruka obratili dirigent Zubin Mehta, Maldenove ćerke Karla i Mila i slavni glumac Majkl Daglas.

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zlocca

    29. april 2020 | 02:04

    da li ONO bese : maska ne stiti zdrave nego bolesne da prenose virus .. sad par pitanja : Da li je statua obolela ? Da li neko i s kojim ciljem namece da ono sto je kostalo 8 din a sada 120 din bude deo svakodnevnog sektaskog "struka" rituala Da li rukavice koje se kostale 20 din a sada jedna kosta 40 isto treba puniti nekome dzepove i kome.... Da li neko namece ljudima da se ne vakcinisu , dok sa svih strana pocevsi od drzavnih sarlatana kojima samo na njihovu zalost fali inkvizicija ( da bi sakrili sopstvenu nesposobnost) nas teraju da se vakcinisemo i budemo pokusni kunici bogatim zemljama... a na kraju ko se vakcinise bice zasticen od nas nevakcinisani i KAD VAKCINISETE STATUu???

  • Ludi Milojko

    28. april 2020 | 22:21

    Što se Srbija nije priključila smanjenju cene goriva? U Bih gorivo danas 1.16 km oko 70 dinara a u srbiji 136 dinara. Što se tu Srbija nije pokazala ???

  • Саша

    28. april 2020 | 16:33

    И шта је то сад атрактивно?Ништа паметно од света да препишемо,него све неке глупости.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA