Odložena bijenala arhitekture i umetnosti: Organizatori najavili nove datume održavanja

Bijenale arhitekture pod sloganom "Kako ćemo živeti zajedno?" odlaže se za 2021. godinu

  • 0
Bijenale umetnosti u Veneciji Foto: Wikipedia/Naturpuur

Bijenale u Veneciji zvanično je odložilo 17. Međunarodnu izložbu arhitekture za 2021. godinu, a najavilo je i novi datum 59. Bijenala umetnosti, koje će biti održano tek 2022. godine.

Organizatori su juče saopštili da se Bijenale arhitekture pod sloganom "Kako ćemo živeti zajedno?", a čiji je umetnički direktor Hašim Sarkis, odlaže za 2021. godinu i da će biti održana od 22. maja do 21. novembra.

To znači da bi 17. Bijenale arhitekture trebalo da traje u punom obimu, a ne kraće za tri meseca - kako je najavljeno u martu, nakon izbijanja pandemije.

Bijenale umetnosti, čija je umetnička direktorka Čečilija Alemani, kako je najavljeno, biće održano od 23. aprila do 27. novembra 2022. godine.

Odluka o odlaganju otvaranja 17. Bijenala arhitekture do maja 2021. godine, prema rečima organizatora, izraz je priznanja da realizacija te izložbe nije moguća u tako kratkom vremenu koje je preostalo, s obzirom na njenu kompleksnost i međunarodni karakter, kao i dalje postojanje niza objektivnih prepreka prouzrokovanih pandemijom virusa Covid-19.

- Odluku o odlaganju 17. Međunarodne izložbe arhitekture, na kojem je planirano da učestvuju arhitekte i institucije iz više od 60 zemalja sa svih kontinenata, doneli smo nakon konsultacija sa američko-libanskim arhitektom Hašimom Sarkisom kao umetničkim direktorom. Ujedno, zahvaljujemo svim pozvanim arhitektama, zemljama/učesnicama, institucijama i organizatorima pratećih programa na dosadašnjem naporu da se 17. Bijenale arhitekture održi ove godine - saopštili su organizatori.

U Veneciji su za sada ostali po planu održavanje 77. Filmskog festivala pod vođstvom Alberta Barbere, od 2. do 12. septembra, 48. Međunarodni pozorišni festival od 14. do 24. septembra, i 64. Međunarodni festival savremene muzike, od 25. septembra do 4. oktobra.

Međunarodni festival savremene umetničke igre, 14. po redu, čija je umetnička direktorka Mari Šuinar, biće održan od 13. do 25. oktobra.

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA