≫ 

Odigrala tombolu i osvojila Pikasovu sliku vrednu milion evra

Za učestvovanje u izvlačenju trebalo je da se uplati 100 evra...

  • 0
Pikaso picasso nature morte Foto: Tanjug/AP

Srećna dobitinica je osvojila ulje na platnu, Pabla Pikasa, iz 1921. godine, nazvano Nature Morte ("Mrtva priroda"). Delo prikazuje novine i čašu absinta, a pripadalo je kolekcionaru umetnina Davidu Nahmadu.

Srećna Italijanka je sliku osvojila na humanitarnoj lutriji, a njena vrednost je procenjena na milion evra, sinoć su objavili organizatori.

Pikaso picasso nature morte "Nagture Morte", Pablo Pikaso (1921) / Foto: Sothebys.com

Za učestvovanje u izvlačenju trebalo je da se uplati 100 evra. Tombolu nazvanu "1 Picasso za 100 eura" organizovale su aukcijska kuća Christie's i humanitarna organizacija CARE za finansiranje svojih projekata u Africi. Dobitni listić izvučen je na lutriji održanoj u aukcijskoj kući u Parizu.

Uplate su vršene putem interneta, a skupljeno je više od pet miliona evra. U nagradnom izvlačenju učestvovali su ljudi iz više od 100 zemalja, objavljeno je u toku tombole koja je uživo prenošena putem interneta.

Izvlačenje je trebalo da bude održano još 30. aprila, ali je bilo odloženo zbog pandemije izazvane širenjem korona virusa. Novo izdanje lutrije planirano je za 2021. godinu.

(Hina.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA