• 0

Odbrana doktorskog umetničkog projekta u Galeriji FSU na Fakultetu savremenih umetnosti

Doktorski umetnički projekat „Tijelo kao društvena senzacija: Fenomen odeće kao druge kože”

  • 0
fsu

Foto: LINKgroup

U sredu, 1. jula 2020, u 11 časova, u Galeriji Fakulteta savremenih umetnosti u Beogradu, u Ulici Svetozara Miletića 12, Melisa Vreto će pristupiti odbrani doktorskog umetničkog projekta pod nazivom „Tijelo kao društvena senzacija: Fenomen odeće kao druge kože”.

Mentor na ovom doktorskom umetničkom projektu bio je profesor i dekan FSU, Saša Filipović.

Doktorski umetnički projekat „Tijelo kao društvena senzacija: Fenomen odeće kao druge kože” kao predmet istraživanja postavlja odeću i odevanje u kontekstu socioloških, kulturoloških i psiholoških fenomena, sa stalnim osvrtom na umetničke aspekte, kroz analizu radova umetnika koji su kroz različite medije obrađivali temu odeće i odevanja. Istraživanje na relaciji ODEĆA–TELO–IDENTITET otkriva neraskidivu vezu između ovih pojmova i pomera fokus naše pažnje sa očekivanog odnosa ODEĆA–TELO na odnos ODEĆA–IDENTITET. Dalje se problem identiteta analizira kroz aspekt rodnog identiteta, u pravcu feminističkih i angažovanih praksi.

Fakultet savremenih umetnosti – obrazovanje za umetnike budućnosti

Pored doktorskih studija vizuelnih umetnosti, na Fakultetu savremenih umetnosti postoje doktorske studije dramskih umetnosti i dizajna, ali i akreditovane master i, naravno, osnovne studije.

Studenti mogu da se opredele za studije likovnih umetnosti, dramskih umetnosti – glume, grafičkog dizajna, dizajna enterijera, dizajna kostima, game arta, multimedijalne produkcije, muzičkih komunikacija ili primenjenih medija i kreiranja sadržaja.

Fakultet savremenih umetnosti ima tradiciju dugu 20 godina. Do danas je formirao veliki broj uspešnih i priznatih umetnika, koji su poznati ne samo na ovim prostorima već i u najznačajnijim svetskim umetničkim centrima.

Nastavni program kreiran je tako da uspešno povezuje tradicionalne umetničke metode sa najsavremenijim dostignućima u tehnologiji, pa studenti stvaraju dela koja idu u korak sa vremenom i tako postaju konkurentni na tržištu rada. Ljubav i talenat prema umetnosti pretvaraju u profitabilna zanimanja.

To je koncept umetničkog obrazovanja, jedinstven na ovim prostorima, koji stvara umetnike koji su spremni da odgovore na sve izazove modernog doba.

(Telegraf.rs/PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima