≫ 

Odbrana doktorskog umetničkog projekta u Galeriji FSU na Fakultetu savremenih umetnosti

Doktorski umetnički projekat „Tijelo kao društvena senzacija: Fenomen odeće kao druge kože”

  • 0
fsu Foto: LINKgroup

U sredu, 1. jula 2020, u 11 časova, u Galeriji Fakulteta savremenih umetnosti u Beogradu, u Ulici Svetozara Miletića 12, Melisa Vreto će pristupiti odbrani doktorskog umetničkog projekta pod nazivom „Tijelo kao društvena senzacija: Fenomen odeće kao druge kože”.

Mentor na ovom doktorskom umetničkom projektu bio je profesor i dekan FSU, Saša Filipović.

Doktorski umetnički projekat „Tijelo kao društvena senzacija: Fenomen odeće kao druge kože” kao predmet istraživanja postavlja odeću i odevanje u kontekstu socioloških, kulturoloških i psiholoških fenomena, sa stalnim osvrtom na umetničke aspekte, kroz analizu radova umetnika koji su kroz različite medije obrađivali temu odeće i odevanja. Istraživanje na relaciji ODEĆA–TELO–IDENTITET otkriva neraskidivu vezu između ovih pojmova i pomera fokus naše pažnje sa očekivanog odnosa ODEĆA–TELO na odnos ODEĆA–IDENTITET. Dalje se problem identiteta analizira kroz aspekt rodnog identiteta, u pravcu feminističkih i angažovanih praksi.

Fakultet savremenih umetnosti – obrazovanje za umetnike budućnosti

Pored doktorskih studija vizuelnih umetnosti, na Fakultetu savremenih umetnosti postoje doktorske studije dramskih umetnosti i dizajna, ali i akreditovane master i, naravno, osnovne studije.

Studenti mogu da se opredele za studije likovnih umetnosti, dramskih umetnosti – glume, grafičkog dizajna, dizajna enterijera, dizajna kostima, game arta, multimedijalne produkcije, muzičkih komunikacija ili primenjenih medija i kreiranja sadržaja.

Fakultet savremenih umetnosti ima tradiciju dugu 20 godina. Do danas je formirao veliki broj uspešnih i priznatih umetnika, koji su poznati ne samo na ovim prostorima već i u najznačajnijim svetskim umetničkim centrima.

Nastavni program kreiran je tako da uspešno povezuje tradicionalne umetničke metode sa najsavremenijim dostignućima u tehnologiji, pa studenti stvaraju dela koja idu u korak sa vremenom i tako postaju konkurentni na tržištu rada. Ljubav i talenat prema umetnosti pretvaraju u profitabilna zanimanja.

To je koncept umetničkog obrazovanja, jedinstven na ovim prostorima, koji stvara umetnike koji su spremni da odgovore na sve izazove modernog doba.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA