≫ 

"Srbiji, s ljubavlju": Izložba grafika ruskog umetnika u galeriji Kulturnog centra u Jagodini

Grafike Sorokina su "verovatno najbolje što u ovoj disciplini likovnog stvaralaštva može, na autoentičan način, da svedoči o dugoj i vrednoj tradiciji ruske umetničke škole"...

  • 0
Izlozba Aleksandra Sorokina, Jagodina Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Izložba grafika Aleksandra Sorokina iz Rusije otvorena je u galeriji Kulturnog centra u Jagodini.

Na izložbi, nazvanoj "Srbiji, s ljubavlju", Sorokin se predstavio sa 44 grafike malog formata, a nakon Jagodine, izložba će biti upriličena u Sremskoj Mitrovici, Apatinu, Somboru, Subotici i Bečeju, izjavio je organizator izlozbe Miloš Mandić iz Koluta kod Sombora.

Izlozba Aleksandra Sorokina, Jagodina Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Likovni kritičar Mile Tasić napisao je u katalogu, koji prati izložbu, da su grafike Sorokina "verovatno najbolje što u ovoj disciplini likovnog stvaralaštva može, na autoentičan način, da svedoči o dugoj i vrednoj tradiciji ruske umetničke škole".

Nastale na temeljima svetski preoznatljive ruske grafike, koja se na tradicionalan način razvja u neprekidnom viševekovnom stilu, izložena dela su aktulena jer je "umetnik vrlo svesno odbarao motive koje svedoče o večnim temama brbe dobra i zla", napisao je Tasić.

Izložba će biti otvorena do kraja jula.

Izlozba Aleksandra Sorokina, Jagodina Foto: Tanjug/Dušan Aničić

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA