≫ 

Nebojša Glogovac je voleo Nevesinje: Grad mu posvetio novi mural

Ideju je besprekorno sproveo poznati mostarski umetnik Maid “Mide” Redžić

  • 1
Mural Nebojša Glogovac Mural Nebojše Glogovca / Foto: Nevesinje info

Novi mural posvećen prerano preminulom glumcu Nebojši Glogovcu rađa se u Nevesinju.

Nakon internet hita “Ero u doba Korone” mladi iz Udruženja “VID” iz Nevesinja odlučili su još jednom počastiti svoje sugrađane. Ovoga puta to je mural sa likom Nebojše Glogovca i to baš na Domu kulture koji nosi ime ovog slavnog Nevesinjca.

- S obzirom da se radi o izradi murala sa likom čoveka čije se ime u našem gradu spominje sa dužnim poštovanjem i neizmernom ljubavlju, prioritet nam je bio kvalitet - navode mladi iz VID-a.

Ideju je besprekorno sproveo poznati mostarski umetnik Maid “Mide” Redžić, čiji radovi krase veliki broj fasada i zidova ne samo u regiji već i u Evropi.

- Velika je čast odazvati se na poziv prijatelja iz Nevesinja, a posebno je čast oslikavati lik svima poznatog Nebojše Glogovca na Domu kulture koji nosi njegovo ime - otkriva Redžić.

Nevesinjci Miljan Buha i Stefan Bejatović kažu da se ovakav vid urbane umetnosti, odnosno “street-art”, pokazao kao veoma atraktivan i u svetu je odavno u ekspanziji, a da Nevesinje itekako ima šta da ponudi u tom smislu.

- Shodno tome i zahvaljujući odličnoj saradnji sa Maidom Redžićem, nadamo se da ćemo putem projektnih predloga uspeti u budućnosti organizovati i serijal street-art radionica putem kojih bi uključili mlade iz lokalne zajednice u aktivnosti ulepšavanja i uređenja našeg grada na ovaj način - kazali su iz opštine Nevesinje.

Nebojša Glogovac Nebojša Glogovac u filmu "Južni vetar" / Foto: Promo

Srpski filmski, televizijski i pozorišni glumac Nebojša Glogovac rođen je 30. avgusta 1969. godine u Trebinju, u porodici pravoslavnog sveštenika Milovana i krojačice Milene Glogovac. Najranije detinjstvo proveo je u selu Dramiševo iznad Nevesinja kod omiljenog deda Gavrila, koji mu je usadio ljubav prema konjima.

- Sećam se da je, kada dođemo kod njega u selo Dramiševo, dvadeset kilometara od Nevesinja, uvek govorio: "Evo meni moga vojvode!", a potom bi me postavio na konja. Bolji poklon nije mogao da mi da“ -ispričao je jednom prilikom Glogovac.

Nebojša Glogovac mural Nebojša Glogovac, mural u Nevesinju / Foto: Nevesinje info

U detinjstvu se dosta selio (Opovo, Pančevo, Beograd). Sa sedam godina Nebojša se preselio u Pančevo. Njegova porodica je tada rekla zbogom hercegovačkom kamenu i pošla u vojvođanski industrijski grad, gde je Nebojšina karijera počela.

Nebojša Glogovac preminuo je u Beogradu posle kratke i teške bolesti 9. februara 2018. godine u svojoj četrdeset devetoj godini.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA