• 0

Manifestacija Oktobarski salon – Beogradsko bijenale odložena za 2021. godinu

Manifestacija je odložena na preporuku Grada Beograda i odlukom Sekreterijata za kulturu

  • 0
Sanjari, Oktobarski salon

Foto: Promo

Otvaranje 58. Oktobarskog salona – Beogradskog bijenala, jedne od najvažnijih manifestacija iz oblasti savremene vizuelne umetnosti na Balkanu, prethodno zakazano za 16. oktobar ove godine, odlaže se zbog aktuelne pandemije izazvane virusom Covid-19 i biće realizovano u toku letnjeg perioda 2021. godine.

Manifestacija je odložena na preporuku Grada Beograda i odlukom Sekreterijata za kulturu.

Kulturni centar Beograda, organizator manifestacije i kustosi – Ilarija Marota i Andrea Baćin, i pored otežanih okolnosti u kojima se organizuje 58. Oktobarski salon – Beogradsko bijenale, veruju da je odluka o odlaganju ove manifestacije za narednu godinu najbolje rešenje kada je reč o bezbednosti umetnika, autora, saradnika i publike, ali i prezentacije radova i uspeha izložbe.

Izložba pod nazivom „Sanjari”, koju su osmislili Ilarija Marota i Andrea Baćin, kustoski par iz Italije, u revidiranom izdanju za 2021. godinu predstaviće radove preko 50 umetnika iz celoga sveta.

Novi datumi i prostori u kojima će se realizovati izložba biće objavljeni u narednom periodu.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima