• 1

Završena tri nova murala na Dorćolu, krase ulice Despota Đurđa i Mike Alasa

Tijana Tripković, Sandra Nikač, Barbara Dimić, Valentina Brković, TKV, Iva Dimitrijević, Milica Bojanić, Nataša Mihailović...

  • 1
Mural, Dorćol

Nataša Mihailović / Foto: Ana Danilović

U okviru trećeg izdanja Festivala umetnosti na ulici „Rekonstrukcija“, u toku vikenda, 26. i 27. septembra na Dorćolu, nastala su tri murala saradnjom iskusnih uličnih umetnica i pobednica konkursa za vizulene umetnike i umetnice bez prethodnog iskustva u radu u javnom prostoru.

Na zidovima u Ulici despota Đurđa 7 i 11, slikale su Tijana Tripković i Sandra Nikač, kao i Barbara Dimić i Valentina Brković, dok su rad u Mike Alasa 36, pod vođstvom ulične umetnice TKV, izvele Iva Dimitrijević, Milica Bojanić i Nataša Mihailović.

Inspirisana prošlogodišnjom uspešnom akcijom sa organizacijom „F12“ iz Karlovca, „Rekonstrukcija“ je ove godine ponovo pozvala umetnike i umetnice da donesu svoje radove i okače ih na „štrik“ ispred kafea „16“ u Cetinjskoj 15a, u okviru koncepta „Udomi umetnost“, a sugrađanke i sugrađani će radove moći da na toj lokaciji „udome“, odnosno ponesu kući, do 29. septembra, uz molbu organizatora da ih potom fotografišu uz tagovanje autora rada i hashtag-ove #udomiumetnost #rekonstrukcija2020 #f12.

U okviru festivala, u utorak 29. septembra u 19h u UK „Stari grad“ (bivši „Parobrod“), biće organizovana tribina „Jedan za sve“ koja će problematizovati javni prostor iz perspektive njegovih različitih korisnika i korisnica. Iz različitih perspektiva, sagledavaće se funkcije umetničkih i aktivističkih intervencija u javnom prostoru i da razgovaramo o manje vidljivim pojedincima i pojedinkama koje ga svakodnevno koriste za život i rad.

Učesnice će biti: Jasna Cicmil Bratičević, koordinatorka programa zapošljavanja, CIM (Svratište za decu, Beograd), Milica Mraović, suosnivačica udruženja „Kolaž“ koje se bavi marginalizovanim grupama, Nikoleta Kosovac, koordinatorka programa magazina „Liceulice“. Diskusiju moderira Tamara Marković, nezavisna menadžerka u kulturi i koosnivačica Festivala „Rekonstrukcija“.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima