≫ 

Završava se uređenje platoa Raše Popova: Uskoro i skulptura slavnog književnika

"Stabla su posađena u žardinijere, rasveta je postavljena, klupe su tu", kaže glavni urbanista Marko Stojčić

  • 0
Plato Raše Popova Foto: Tanjug/Beoinfo

Uređenje platoa Raše Popova, koji se nalazi između Ulice 27. marta i Knez Danilove, skoro je završeno, izjavio je glavni urbanista Beograda, Marko Stojčić, i dodao da će narednih dana biti posađena trava u posebne, veće žardinjere, te da uskoro sledi i postavljanje skulpture Raše Popova.

- Stabla su posađena u žardinijere, rasveta je postavljena, klupe su tu. Preostaje da se postavi i sama skulptura Raše Popova, koji je nedaleko odavde glstanovao, pa ga se mnoge komšije i dalje rado sećaju - rekao je Stojčić i dodao da je to i bila inspiracija kada je rađeno idejno rešenje za plato.

Plato Raše Popova Foto: Tanjug/Beoinfo

Namera je, kaže, bila da se objedini ono čime se Popov bavio, jer je bio jedan od najznačajnijih književnika za decu, ali i da se oplemeni prostor između objekata koji su možda izgubili atraktivnost i kolorit iz perioda kada su građeni.

Naveo je da je siguran da će taj prostor pozitivno uticati na raspoloženje ljudi jer su stanari i inicirali njegovo uređenje.

Plato Raše Popova Foto: Tanjug/Beoinfo

- Zajedno smo oplemenili plato i ponosni smo na to kako izgleda - rekao je Stojčić za TV Prva, piše u saopštenju Gradske uprave.

Naveo je da će plato biti i prostor za kulturna dešavanja na otvorenom, namenjena deci, te dodao da atraktivnosti naročito doprinosi raznolikost boja, što je njima posebno zanimljivo.

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA