• 0

Nagradni konkurs za muraliste i ulične umetnike povodom 75. godišnjice UN

Ujedinjene nacije u Srbiji i galerija O3one objavljuju nagradni konkurs

  • 0
O3ZONE

Foto: Promo

Povodom obeležavanja 75. godišnjice Ujedinjenih nacija, UN agencije u Srbiji i galerija O3ONE objavljulju konkurs za umetnike  i muraliste za oslikavanje murala na Kući Ujedinjenih nacija. Tema konkursa se podudara sa zvaničnom temom 75. godišnjice globalne organizacije, a to je „Naše sutra“. U Srbiji, rezultati  UN75 istraživanja pokazali su da su zaštita životne sredine i klimatske promene najvažniji problemi koji bi trebalo da budu rešeni kroz međunarodnu saradnju, kao i povećanje solidarnosti.

- Kako želimo da naglasimo značaj tema koje se tiču održivog razvoja za sve ljude u Srbiji, a i u znak zahvalnosti građanima za učešće u globalnim konsultacijama, rešili smo da te glasove oslikamo i na najvećem zidu kuće UN u Srbiji - izjavila je Aleksandra Stamenković, predstavnica za komunikacije UN tima u Srbiji.

Glavna tema konkursa je Planeta Zemlja je naš dom. Tema treba da bude lokalizovana na Srbiju, sa referencama na prirodno, kulturno i bogatstvo zajednica u Srbiji.

- Rado podržavamo projekte koji utiču na poboljšanje sredine u kojoj živimo, jer nas podsećaju koliko je to bitno, pre svega, za nas kao pojedince. Ovaj projekat je izazov i pokriva sve ono o čemu galerija O3ONE vodi računa i čemu teži. - istakao je Nebojša Babić, osnivač Projekta O3ONE.

Stručni žiri koji čine predstavnici UN organizacija i Saveta galerije O3one će oceniti sve radove u kontekstu umetničkog dojma i interpretacije teme.

Pobednika konkursa očekuje vredna nagrada u iznosu od 2.500,00 evra u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS.

Konkurs se otvara 9. oktobra i traje do 21. oktobra 2020., a izvođenje murala je predviđeno u periodu od 24. do 30.oktobra 2020.

Sve dodatne informacije su dostupne na  https://serbia.un.org/ i http://www.o3one.rs/.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok