≫ 

Zgrada Vojne akademije postaje Muzej Beograda: Sledeće godine počinje njena rekonstrukcija

Grad će to koštati oko 20 miliona evra, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić

  • 3
Muzej grada Beograda Foto: Grad Beograd

Do kraja godine biće raspisan konkurs za rekonstrukciju stare zgrade Vojne akademije, na uglu Resavske i Nemanjine ulice, koja će postati Muzej grada Beograda, najavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je u Starom dvoru, gde je danas obeležen Dan Muzeja grada Beograda, podsetio da taj muzej postoji 117 godina i da za sve to vreme nema svoju kuću, već se nalazi na 14 lokacija.

- Poslednjih godina smo uradili sve što je bilo neophodno kako bi Muzej grada Beograda konačno dobio svoju kuću i sa ponosom najavljujem da će do kraja ove godine biti raspisan konkurs za rekonstrukciju stare zgrade Vojne akademije, na uglu Resavske i Nemanjine ulice - rekao je Vesić.

Dodao je da ta zgrada ima 17.000 metara kvadratnih i da će sledeće godine početi njena rekonstrukcija, te da će konačno postati Muzej grada Beograda.

- To će Grad koštati oko 20 miliona evra. Doneli smo odluku, na moj predlog, da to finansiramo i ja ću preuzeti odgovornost što će 20 miliona evra da se potroši za kulturu. Iza te odluke čvrsto stojimo i mislim da je to istorijska stvar - rekao je Vesić i dodao da će rekonstrukcija trajati naredne 3 godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hogar

    16. oktobar 2020 | 00:13

    deo po deo oduzimaju se vazni objekti vojske i pretvaraju u muzeje..... struka se tu nista ne pita... treba li to vojsci i zbog cega... gde ide ovo sve

  • Stena

    16. oktobar 2020 | 06:25

    Od muzeja se ne zivi. Svaka cast istoriji. Ali bolje bi bilo te pare dati nekom selu od koga svi zivimo da asfaltira put.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA