Spomenik Stefanu Nemanji dostigao punu visinu: Delo ruskog vajara uskoro u potpunosti završeno

"Želimo celom svetu da pokažemo da kontinuitet srpske državnosti traje i opstaje više od 800 godina. To je istorijska činjenica kojom treba da se ponosimo kao narod", isktakao je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda

  • 5
Spomenik, Stefan Nemanja

Foto: Facebook/Горан Весић

Spomenik Stefana Nemanje je dostigao svoju punu visinu. Delo ruskog vajara i akademika Aleksandra Rukavišnjikova uskoro će biti u potpunosti završeno.

- Građani već sada mogu da steknu utisak kako će se lepo ovaj spomenik uklopiti u ambijent novog Savskog trga. Osim visoke umetničke vrednosti, ovaj spomenik ima i ogroman istorijski i kulturni značaj za srpski narod. Stefan Nemanja je utemeljivač srpske države i kasnije srpskog carstva - na svom Fesjbuk profilu je napisao zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, i dodao:

- Želimo celom svetu da pokažemo da kontinuitet srpske državnosti traje i opstaje više od 800 godina. To je istorijska činjenica kojom treba da se ponosimo kao narod.

Spomenik Stefanu Nemanji će se nalaziti na Savskom trgu u Beogradu, ispred stare Železničke stanice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Paca

    12. novembar 2020 | 17:21

    Stefan Nemanja nas je zadužio da budemo ponosni na njega. Ovo je najmanje što smo mogli da učinimo. 👏

  • Ana56

    12. novembar 2020 | 20:55

    Veći postament od samog spomenika! Skroz neproporcionalno i megalomanski. A to,što stoji na slomljenom vizantijskom šlemu,dok s druge strane se svuda busamo i s ponosom ističemo svoje vizantijsko nasleđe, je odraz našeg nepoznavanja istorije,kulture i potrebe da pokažemo da nam zapravo nije ni stalo do pravoslavlja i države koju je stvorio! Sramota za gradsku vlast koja ga je podigla od naših para. A mogli su lepo da naprave normalan spomenik,sa normalnim postoljem i da zaista bude ukras grada.

  • vegan

    12. novembar 2020 | 16:48

    meni je baš erotski.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA