≫ 

Irac sa Dorćola: Ako volite beogradske kafane, volećete i Dinove slike

Njegova izložba deo je Beogradskog irskog festivala

  • 0
Dean Coady fotografije izložba, Beogradski irski festival Večna i bogata kultura kafane / Foto: Dean Coady

Irski fotograf i svetski putnik, Dean Coady trenutno živi na Dorćolu, u Beogradu, mestu koje je postalo njegova inspiracija, ali i pozadina i glavni predmet njegovih fotografija.

Ovaj umetnik posebno je zainteresovan za senke i muziku kafanske kulture i njene sličnosti sa divljim, skrivenim pabovima koje je posećivao u mladosti u ruralnoj Irskoj.

Dean Coady fotografije izložba, Beogradski irski festival Kako Irac vidi Beograd / Foto: Dean Coady

Beogradski irski festival ponudio mu je priliku da istraži svoju nomadsku i često frenetičnu umetnost u statičnom okruženju. Šta je sve tu otkrio i na koji način je uhvatio vidljive i nevidljive duhove ovog voljenog kraja, oživljavajući svaki njegov ugao i pukotinu i istražujući okom kamere njegovu oronulu lepotu, beogradska publika moći će da sazna već sutra.

Dinova izložba biće otvorena u petak 12. marta u 17 časova u UK Parobrod, Kapetan Mišina 6A. Sedmodnevna postavka trebalo bi verno da predstavi umetnikov rad u oblasti portreta, muzike i putne fotografije.

Beogradski Irski festival je uspeo da i ove godine, uz sve mere Vlade Republike Srbije, predstavi zanimljiv miks online i sadržaja na otvorenom prostoru, kao i projekcija i promocija u Kinoteci i UK Parobrod.

Dean Coady fotografije izložba, Beogradski irski festival Ne propustite izložbu u UK Parobrod / Foto: Dean Coady

U pitanju je multidisciplinarni program koji se održava na centralnim gradskim lokacijma svakog marta od 2013. godine. Ovogodišnji hibridni program (online i na licu mestsa) sastoji se od sedmodnevnog filmskog programa, teatra, izložbe na otvorenom, foto-konkursa, razgovora, zelenog osvetljenja, predavanja, kao i raznih drugih događaja organizovanih oko proslave dana Svetog Patrika koji se 17. marta slavi u celom svetu.

Od samog početka, Beogradski irski festival je najveća godišnja proslava irske kulture na zapadnom Balkanu, ali i jedan od najvećih irskih festivala u zemlji koja nema veliku irsku populaciju.

Više informacija o Beogradskom irskom festivalu i razloge zbog kojih ne smete da propustiti ovu manifestaciju možete pronaći na OVOM LINKU.

Video: Pije li vam se viski od 2 miliona dolara? Piće samo po sebi nije toliko skupo kao ambalaža

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA