≫ 

Heroj Albert, ruski dobrovoljac u bitkama na Kosovu, dobio mural: Nedavno je preminuo od korone

Andijev, koji je rođen u Južnoj Osetiji, 1999. godine je prešao hiljade kilometara da bi branio našu zemlju tokom NATO bombardovanja

  • 23
Albert Ahsarbekovič Andijev Foto: Novosti

Kod Doma omladine u Beogradu osvanuo je mural posvećen legendarnom ruskom dobrovoljcu snajperisti Albertu Ahsarbekoviču Andijevu, koji je u nedelju 14. marta preminuo od virusa korona, izveštavaju Novosti.

Pored lika srpskog heroja, na zidu je ispisana i njegova čuvena izjava kojom je objasnio da oko nije izgubio, već ga je ostavio na Kosovu i Metohiji.

- Nisam ja izgubio oko, ja sam ga ostavio. Da kad svi drugi razlozi nestanu, imam makar taj razlog da se vratim na sveto Kosovo i Metohiju i potražim to oko.

Andijev, koji je rođen u Južnoj Osetiji, 1999. godine je prešao hiljade kilometara da bi branio našu zemlju tokom NATO bombardovanja.

Po dolasku na Kosovo Andijev je raspoređen kao snajperista u 549. motorizovanu brigadu koja je branila samu državnu granicu prema Albaniji i Makedoniji u dužini od 150 kilometara.

U akciji protiv terorista kod Suve Reke pogođen je u oko, nakon čega je snajper prebacio na drugo rame i jezikom obrisao nišan od krvi. Nastavio je da se bori sve dok se nije onesvestio.

Posle rata je ostao da živi u Srbiji, oženio se i dobio sina. Biće sahranjen u ponedeljak 22. marta na Centralnom groblju u Beogradu.

Video: Čudesan prizor u Foči: Osvanuo mural mitropolita Amfilohija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    17. mart 2021 | 17:48

    A ZAŠTO GA DRŽAVA NE SAHRANI U ALEJI VELIKANA ? SAHRANJUJE RAZNE GLUMCE I PEVAČE A ZA NJEGA HEROJA MESTA NEMA.TUGA.

  • Ilija

    17. mart 2021 | 17:46

    Pravi srbski narod nikad nece da te zaboravi junacino! Jedno veliko hvala heroju nas

  • Maks

    17. mart 2021 | 17:30

    Hvala ti junače!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA