≫ 

Kupili kuću, očistili tavan i tamo našli neprocenjive slike: Rasvetljena krađa od pre 25 godina

- Slike sam pronašao na tavanu. Preko njih je bio bačen pokrivač - - priča Maks Macola, koji je sa suprugom Stefanijom pronašao ukradene slike

  • 1
slike, umetnost Foto: Unsplash/Beth Macdonald

Posle 25 godina slučajno su pronađene ukradene slike, dva remek dela srednjevekovnog slikarstva, piše list “La Stampa”.

- Slike sam pronašao na tavanu. Preko njih je bio bačen pokrivač. Jedna slika ležala je usred golubovog izmeta. Kad smo ih otkrili, Stefaniji i meni odmah su se učinile vrlo lepima i prenelii smo ih u kuću - priča Maks Macola, koji je sa suprugom Stefanijom pronašao ukradene slike.

Prema ekspertizi stručnjaka, autor slika je srednjevekovni majstor Guljielmo Cača zvani Monkalvo, a slike su pre 25 godina ukradene iz crkve Borgo San Martino.

Do otkrića je došlo slučajno, kada je mladi bračni par kupio novu kuću, i dok su čistili i pospremali, na tavanu su pronašli slike koje su, utvrđeno je, na listi ukradenih kulturnih dobara.

Policija istražuje slučaj, a u interesu istrage nije saopšteno ko su bili predhodni vlasnici kuće, niti gde se pronađene slike sada nalaze.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubo

    8. april 2021 | 15:42

    U jednom gradu, jedne godine, ukradene su neke slike........

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA