≫ 

Na čuvenoj voštanoj figuri "Roba" pojavio se otisak prsta: Sada se postavlja veliko pitanje

Da li je slavni umetnik tvorac ovog umetničkog dela, dokazaće kada se uporedi ovaj otisak sa otiskom prsta čuvenog slikara koji se nalazi u Italiji

  • 2
Mikelanđelo, Renesansa, Danijele da Voltera, Slikarstvo „Mikelanđelo“, Danijele da Voltera, oko 1544. Foto: Wikimedia Commons/Metropolitan Museum of Art, online collection (The Met object ID 436771)/Alonso de Mendoza

Stručnjaci muzeja Viktorije i Alberta u Velikoj Britaniji su na voštanoj figuri "Rob" pronašli otisak prsta za koji se veruje da pripada slavnom slikaru i vajaru Mikelanđelu Buonarotiju. Automatski se povela priča da je upravo tvorac ovog umetničkog dela slavni renesansi umetnik, koji je živeo u period od 1475. i 1564. godine.

Prema pisanju medija, smatra se da je otisak prsta, koji je primećen na pozadini figure, nastao zbog promena u temperaturi, kao i vlažnosti.

Sami stručnjaci navode da je ovo uzbudljivo otkriće, a da li su u pravu, moći će da provere tako što će taj otisak prsta proveriti sa onim iz Italije, za koji se veruje da je pripadao Mikelanđelu.

Inače, mermerna skulptura mladog roba koju je radio Mikelanđelo, koja nikad nije završena i koja se nalazi u Galeriji Akademije u Firenci, neodoljivo podseća na voštanu figuru "Roba" iz muzeja Viktorije i Alberta u Velikoj Britaniji.

Video: List kao papir gde nastaje mašta: Japanski umetnik od lišća stvara nove svetove

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bratanac

    15. jul 2021 | 18:52

    I sta sad? Jel trebam sad da se popnem uz oluk od zgrade i skinem se go?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA