Doživite grad u kom se, kao zaista posebna i najprijatnija terapija, slave umetnost i umetnici

Artupunktura - Terapija Zagreba umetnošću

  • 0
Artupunktura; Projekat Ilica Quart Foto: Ognjen Karabegović

Svakog trenutka drugačiji i uvek u pokretu, Zagreb je poznat po jedinstvenoj atmosferi i pozitivnoj energiji. Od ove godine, tome će važan doprinos dati novi projekat obeležen nesvakidašnjim izložbama na gradskim ulicama – Artupunktura

Umetnost leči

Umetničkim dodirom, pokretom kista, oblikovanjem predmeta i skulpture ili igrom svetla i senke... Umetnici će u desetak kreativnih projekata na zagrebačkim ulicama i kultnim lokacijama utisnuti lepotu, energiju i umetničko viđenje, oplemenjujući tako prolaznike, kao i sam grad.

Jer, umetnost briše ožiljke koje su na nama ostavili vreme i okolnosti u kojima živimo.

Na ulicama i trgovima, u parkovima, galerijskim prostorima, gradskim izlozima i na fasadama zgrada, pa čak i na oglasnim panoima, na očekivanim i potpuno neobičnim mestima... "Propisana“ terapija umetnošću piše posebnu, novu zagrebačku priču.

Umetnost leči, zaista leči...

Projekat Artupunktura zamišljen je kao platforma za kulturu i umetnost koja za cilj ima popularizovanje umetničke scene i oživljavanje grada, vođena krovnom idejom projekata – Terapija Zagreba umetnošću.

Odazvali su se brojni učesnici – od pojedinaca, muzejskih prostora i galerija, fakulteta do organizatora afirmiranih gradskih projekata… Sve njih ujedinjuju inovativni programi koji imaju isti cilj: stvoriti prepoznatljiv događaj koji će od ove godine pružati novi, atraktivni sadržaj Zagrepčanima i njihovim gostima.

I ovo, prvo izdanje donosi bogat i raznovrstan program sa posebnim umetničkim pečatom i prepoznatljivom pričom.

Doživite grad u kom se, kao zaista posebna i svakako najprijatnija terapija, slave umetnost i umetnici…

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA