Srpska istorija usred Beograda nekome smeta: Uništena "Izložba o izložbama" Etnografskog muzeja

Ovom izložbom Etnografski muzej u Beogradu proslavlja 120 godina postojanja. Policija je izašla na uviđaj

  • 3
POSETIOCI Etnografski muzej Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Izložba pod nazivom "Izložba o izložbama", kojom Etnografski muzej u Beogradu proslavlja 120 godina postojanja, i koja postavljena 3. septembra u Studentskom parku, noćas je uništena.

Četiri ogromna metalna postamenta sastavljena od 12 tabli na kojima je ispričana priči o 120 godina istorije Muzeja prikazane putem postera odabranih izložbi, noćas su srušena.

Policija je izašla na uviđaj, navodi se u saopštenju Entografskog muzeja. Postavlja se logično pitanje, kome smeta srpska istorija usred Beograda?

O "Izložbi o izložbama"

Izložbom "Izložba o izložbama", koja je postavljena u Studentskom parku, počelo je obeležavanje 120 godina postojanja Etnografskog muzeja u Beogradu.

Od petka 3. septembra posetioci Studentskog parka moći će da vide izložbu Izložba o izložbama posvećenu istorijatu Etnografskog muzeja. Autori izložbe su Svetlana Mitrović, Teodora Bat i Ana Novaković.

Korišćenjem odabranih plakata izložbi koje su obeležile dug rad Etnografskog muzeja, posetilac će biti upoznat s različitim periodima rada Muzeja uslovljenim društvenim kontekstom i kulturnom politikom zemlje.

Prikazani sadržaj je raspoređen u nekoliko celina koje čine: Stalne izložbe, Izložbe po dekadama, Jugoslovenstvo, Izložbe posvećene darodavcima, Gostovanja Etnografskog muzeja i gostujuće izložbe u Etnografskom muzeju.

Ovom izložbom Etnografski muzej počinje program pod nazivom 120 dana za 120 godina kojim obeležava svoju godišnjicu. U sledećih 120 dana biće prikazano 120 lica Muzeja. Publika će biti upoznata s najrazličitijim oblastima muzejskog rada. U planu su četiri nove izložbe, biće priređeni koncerti, predavanja na temu istorijata Muzeja i zgrade u kojoj se Muzej nalazi, svakodnevno će na društvenim mrežama biti objavljene priče o Muzeju iz Muzeja – o muzejskim zbirkama i predmetima, a biće održan i HHH međunarodni festival etnološkog filma.Ovo su samo neki od programa koji očekuju publiku Muzeja. Program traje do 31. decembra 2021. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vvg

    9. septembar 2021 | 17:16

    Pronaci pocinioce,odrati ih novcano,a ako nemaju da plate, dobrotvorni rad 3 meseca, u nekom kanalu ili negde gde ce se posteno oznojiti i razmisliti o svojoj bahatosti

  • паун 54

    9. septembar 2021 | 17:53

    СРПСКА ИСТОРИЈА СМЕТА СРБОМРСЦИМА - НЕПРИЈАТЕЉИМА СРБА

  • Mili

    9. septembar 2021 | 19:26

    Migranti...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA