≫ 

Kristofer Voken namerno uništio mural čuvenog Benksija

Potvrđeno je da je u pitanju originalno delo

  • 0
the outlaws Foto: Promo/BBC

Glumac Kristofer Voken namerno je prefarbao Benksijev grafit u poslednjoj epizodi serije "The Outlaws", potvrdili su glasnogovornici ove BBC/Amazon serije.

Finale je emitovanao pre dva dana na BBC1, a u poslednjoj epizodi Vokenov lik Frenk farba nekoliko grafita koje je za potrebe ove serije naslikao umetnik iz Bristola, grada u kome se radnja dešava.

Benksijev identitet je, svakako, i dalje ostao misterija, što i dalje mnoge čudi s obzirom da su tokom skoro tri decenije njegove karijere njegovi radovi ispunili različite kutke Ujedinjenog kraljevstva.

- Potvrđujemo da su umetnička dela na kraju serije "The Outlaws" zaista originalni Benksijevi radovi, a Kristofer Voken ih je preferbao tokom snimanja poslednje scene i time ih uništio - rekli su predstavnici ove serije, istakavši tako da je ovaj čin i bio namera tvoraca.

"The Outlaws" je inače napisao Stiven Merčant, koji u seriji i igra. Serija prati sitnog prevaranta Frenka (Voken), a tu su i Rijana Bareto, Elenor Tomilson, Daren Bojd i Kler Perkins koji čine ostatak bande prestupnika koji se sreću u društvenom centru, gde za svoje prekršaje moraju da odrade društveno-korisni rad.

Video: Otvarenje izložbe „biPolaroid“ vizuelnog umetnika Uroša Štrboje, pionira regionalne grafiti scene

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA