Izložba fotografija “Lica” srpskog autora Darka Kecmana odlazi na svetsku turneju

Izložba fotografija "Lica" koja predstavlja odgovor na pandemiju, covid-19, zatvaranje i sve ono što je za nama i kroz moderan način ističe tradicionalne elemente vojvođanske nošnje

  • 0
Darko Kecman, izložba Foto: Darko Kecman

Izložba fotografija "Lica" autora Darka Kecmana koja je pre mesec dana imala svetsku premijeru u "Selfie muzeju" na Beogradu na Vodi odlazi na svetsku turneju.

Izložba koju čini 9 fotografija na kojima je model (autor) odeven u originalni vojvođanski bundaš star 120 godina iz kolekcije svetskog grafičkog dizajnera Pavela Surovog odlazi na svetsku turneju a prve dve stanice su Slovačka i Češka.

Izložba fotografija "Lica" koja predstavlja odgovor na pandemiju, covid-19, zatvaranje i sve ono što je za nama i kroz moderan način ističe tradicionalne elemente vojvođanske nošnje, mešavinom etno motiva sa anahronom pop kulturom predstavlja pravu avangardu na polju svetske umetnosti.

Izložba će prvo biti održana u galeriji "Magna" u Pieštanima, mestu svetski poznatom po lekovitim kupalištima i banjskom turizmu i trajaće od 10. do 20. februara nakon čega se seli u dvorac Bojnice.

U dvorcu Bojnice pored otvaranja izložbe fotografija biće prezentovan gala audio-vizuelni program na kojem ćemo prikazati znamenitosti, arhitekturu, gastronomiju kao i tradiciju i običaje iz Srbije. Izložba u dvorcu Bojnice će posetitelji moći da vide od 20. februara do 2. marta, nakon čega se izložba seli u Art galeriju u Karlovim Varima (Češka).

Izložba fotografija "Lica" će biti održana od 2. do 12. marta u Art Galeriji u Karlovim Varima gde će posetitelji pored izložbe fotografija moći da uživaju i u gastronomskim ukusima iz Vojvodine.

Ovo je veliki projekat koji zahteva jako puno energije, posvećenosti i truda a zadatak moj i udruženja za očuvanje kulturnog nasleđa Srbije sa kojim sarađujem je taj da očuvamo naš kulturološki identitet, brendirami ga i predstavimo svetu kao naše kulturno blago.

Ova ćeho-slovačka turneja izložbe fotografija "Lica" koja će biti održana u predstojećem periodu je samo deo velike svetske turneje na kojima će kolekcija umetnika Darka Kecmana ugledati svetlost reflektora na velikim svetskim galerijama i muzejima širom naše planete.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA