Pratite onlajn otvaranje Izložbe "Novi Sad i Novosađani"

Cele godine Novi Sad će biti prava Evropska prestonica kulture, pa se proslavi ove titule pridružuju sve institucije od značaja, uključujući Istorijski arhiv Grada Novog Sada

  • 0
Istorijski arhiv grada Novog Sada Foto: Istorijski arhiv grada Novog Sada

Želeći da sugrađanima poklone retrospektivu izgleda grada iz 70-tih i 80-tih godina prošloga veka, u holu Arhiva se u ponedeljak, 14.02. u 13h otvara izložba "Novi Sad i Novosađani".

Ova izložba će se sastojati od 12 panela na kojima će biti poređane fotografije Novog Sada na kojima se vidi ljubav prema svom gradu, njegovim ulicama, trgovima, parkovima, zgradama, Dunavu i keju, ali pre svega prema ljudima koji ovaj grad i čine. Izložbu će otvoriti pomoćnik gradonačelnika Stanko Ljubičić, a obratiće se i direktor Dnevnika RTV Dušan Vlaović. Zbog trenutne epidemiološke situacije, broj gostiju na otvaranju biće ograničen, ali je svim zainteresovanima omogućeno da događaj prate onlajn na OVOM LINKU.

Autentična vojvođanska i novosadska kompanija Neoplanta podržala je organizaciju ove izložbe, jer je ona deo istorije grada, a sam njen naziv je i prvo zvanično ime Novog Sada – Neoplanta. Ljubav prema gradu u kome žive i rade, vidi se i u njihovom novom logotipu, koji spaja Petrovaradin i grad novim Žeželjevim mostom, simbolom otpora Novosađana svim nedaćama koje su ih zadesile.

Neoplanta Foto: Promo

Zato saradnja i podrška institucija i kompanija u ovoj godini treba da bude izraženija, a za glavni grad Vojvodine na široooko da se čuje. Ova postavka će biti izložena u holu Istorijskog arhiva u naredna tri meseca, a ukoliko ne budete u mogućnosti da prisustvujete onlajn otvaranju ili da je posetite uživo, od sutra ćete moći da je pogledate je na zvaničnom sajtu Neoplante.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA