≫ 

Izložba "Nikola Tesla – u svom i našem vremenu" u Muzeju u Prijepolju

Izložba posvećena Nikoli Tesli postavljena je u dve galerije a sastoji se od izložbenih vizuala, ekponata i radnih modela

  • 0
Izložba "Nikola Tesla – u svom i našem vremenu" u Muzeju u Prijepolju Foto: Muzej Tesla

Muzej Nikole Tesle u Beogradu je trenutno najposećeniji muzej u Srbiji. I pored aktivne izlagačke delatnosti širom sveta, u Španiji, Italiji, Rusiji, Belorusiji, Australiji, Sjedinjenim Američkim Državama, Grčkoj, Japanu, Kini, Argentini, Paragvaju, na Kipru i u drugim državama, stručni muzejski tim na čelu sa direktorkom Ivonom Jevtić stiže da i na našim prostorima promoviše život i delo srpskog velikana nauke.

Putem gostujućih izložbi muzej nastoji da nauku i istoriju približi i učini dostupnu svima, posebno Teslinim sunarodnicima.

Izložba Foto: Muzej Tesla

U Srbiji su tokom prethodnih par godina organizovane tematske izložbe u Kulturnom centru Novog Sada, na Elektronskom fakultetu u Nišu a danas je priređeno i svečano otvaranje izložbe "Nikola Tesla – u svom i našem vremenu" u Muzeju u Prijepolju. Izložba posvećena Nikoli Tesli postavljena je u dve galerije a sastoji se od izložbenih vizuala, ekponata i radnih modela.

Izložba Foto: Muzej Tesla

Izložbu su otvorili direktorka Muzeja Nikole Tesle Ivona Jevtić, direktor Muzeja u Prijepolju Asim Bećirović i predsednik opštine Vladimir Babić.Otvaranju je prisustvovala i Samira Ćosović, zamenica predsednika opštine.

Izložba će biti postavljena od 10.03. do 12.04.2022. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA