Zavirite na izložbu poznatog svetskog umetnika Ervina Vurma u Muzeju savremene umetnosti

"Gostovanje svetski priznatog stvaraoca, još jednom nas podseća da je Beograd bio i ostao kulturna prestonica ovog dela Evrope i sveta", rekla je ministarka Maja Gojković

  • 0
Izložba Ervina Vurma u Muzeju savremene umetnostu u Beogradu Foto: Tanjug/ Ministarstvo kulture i informisanja/Dario Konstantinović

Potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković poručila je na otvaranju izložbe Ervina Vurma "Jedan minut zauvek" u Muzeju savremene umetnosti da je "ovo jedna od najznačajnijih postavki u našoj zemlji"

"Gostovanje svetski priznatog stvaraoca, još jednom nas podseća da je Beograd bio i ostao kulturna prestonica ovog dela Evrope i sveta. U tom smislu, čini se da nema ničeg prirodnijeg nego da upravo Muzej savremene umetnosti bude mesto na kome će se dogoditi susret i interakcija Vurmove vrhunske umetnosti i ovdašnje kulturne javnosti, inače odavno željne njegovog dolaska", podvukla je Gojković.

"Mene, kao ministra kulture, posebno raduje činjenica da je Muzej savremene umetnosti u potpunosti uspeo da odgovori izazovima i zahtevima izložbe", naglasila je Gojković.

Prema njenim rečima publika će imati sjajnu priliku da se tokom narednih pet meseci bliže upozna s radom Ervina Vurma, njegovim jedinstvenim umetničkim pogledom na svet i da se uveri u njegov raskošni talenat, koji duže od četiri decenije snažno zrači na svetskoj sceni.

Gojković je precizirala da su pred publikom radovi koji prikazuju celokupni opus umetnika, njegovu raznovrsnost i kompleksnost, a da posebnu vrednost izložbe čine skulpture od gline, izrađene specijalno za ovu priliku po modelima arhitektonskog nasleđa naše prestonice iz ''70-ih i ''80-tih godina prošlog veka.

"Živimo u vremenima koja su svakako puna neizvesnosti i izazova. Ipak, kako bismo ih prevazišli, moramo sačuvati optimizam. U tome je umetnost, upravo kao što je Vurmova, nezamenjiva, o čemu govore i njegove reči: "Humor je moje oružje"", zaključila je Gojković.

Ministarka kulture izrazila je uverenje da će izloženi radovi naići na odličan prijem kod publike imajući u vidu stečenu reputaciju originalnog i nesvakidašnjeg autora, koji uspeva istovremeno da zaintrigira i oduševi i najveće znalce i najširu javnost.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA