≫ 

Finska mora da vrati Rusiji zaplenjene slike, vredne 42 miliona evra

Finska je presrela tri isporuke slika i antikviteta koji su u Rusiju vraćani nakon izložbi u Italiji

  • 2

Ruske slike koje su ove nedelje zaplenjene u Finskoj biće vraćene u Rusiju za vikend, rekla je danas ministarka kulture Rusije Olga Ljubimova.

Finska carina je u sredu saopštila da je sprečila da se umetnički radovi, vredni 42 miliona evra, vrate u Rusiju posle održanih izložbi, a onda su sa Briselom proveravali da li spadaju u luksuznu robu koja podleže ekonomskim sankcijama Evropske unije, preneo je Rojters.

- Evropska komisija je jasno stavila do znanja da eksponati koji učestvuju na evropskim izložbama nisu na listi sankcija - navela je Ljubimova.

Finska carina je presrela tri isporuke slika, statua i antikviteta koji su bili transportovani u Rusiju nakon što su bili na izložbama u Italiji i Japanu.

Video: Da li je ovo još jedna zaplena jahte ruskih oligarha: Zver od 140 miliona zarobljena u Barseloni

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Burzoazija

    8. april 2022 | 16:58

    Krema svjetskog lopovluka odlucila se za otimanje.

  • ЗБ

    9. april 2022 | 07:20

    Као са дивљег запада.Пресрели бандити дилижансу.Е то је западна "цивилизација" .А пљачкају злато и банке и хтели би да прошире територију и побију русе као некада индијанце. А украјинци су им индијанско племе које су за то ангажовали а плаћају их јевтиним вискијем и половним винчестеркама. Само још да сниме италијани нови шпагети вестерн. Прљвих Харија има колико коће. А и руља би хтела линч !🤘

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA