Otvorena izložba slikarke Danice Petrovske u Galeriji Kornjača

Izložbu možete pogledati do 31. maja

  • 0
izložba slika, Dankica Petrovska Foto: Udruženje slikara i ljubitelja slikarstva Kornjača

U izložbenom prostoru Udruženja slikara i ljubitelja slikarstva Kornjača, otvorena je izložba slika akademske slikarke i članice ULUS-a Dankice Petrovske.

Publici se na otvaranju izložbe obratila kustoskinja i istoričarka umetnosti Anica Makrović.

- Izložene slike nastale su u poslednje tri godine i predstavljaju svojevrsnu sublimaciju jednog dugog i vrlo posvećenog slikarskog rada. Umetnička i slikarska zrelost ogleda se u Dankičinoj likovonoj poetici koja odiše pogirvanjem sa bojom, svetlošću i građenjem perspektive - navela je Marković i dodala:

- Ona nas uvlači u sliku, mami nas da se prepustimo jednom novom svetu. Neodoljivom umetničkom snagom Dankica nam sa lakoćom pokazuje koliko boja može da bude blagodat za naše oči, umorne od sladunjavosti, jednoličnosti i prosečnosti svakodnevice. Dok pogled luta po slikama, susreće se sa anđelima, sa antičkim bogovima, krunisanim lovorovim venicima - simbolima pobede, mira, ali i besmrtnosti.

Kroz svoj radove, umetnica Dankica Petrovska vizuelnim simbolima pruža svoj svet, u kome se stapa staro i novo, prošlo i sadašnje, svet koji je uvek otvoren za nova tumačenja, polemisanja i razumevanja.

Izložbu možete pogledati do 31. maja, u prostoru Galerije Kornjača.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA