≫ 

Izložba posvećena delima Zuzane Halupove 1. jula u Selfie muzeju

Program će početi u 19 časova

  • 0
Izložba Foto-ilustracija: Shutterstock

Zuzana Halupova bila je najznačajnija slikarka slovačkog porekla iz Vojvodine. Na svojim delima slikala je običaje i tradiciju Slovaka koje su nekada svi sloveni imali ali koje su slovaci najviše zadržali i preneli na pokoljenja.

Budući da nije imala decu udahnula im je život četkicama i bojama, kvalitet njenih dela prepoznao je i Unicef pa je njenu sliku “Zima” odštampao na novogodišnje čestitke i prodao u 2 miliona primeraka a novac donirao deci bez roditeljskog staranja širom sveta, zbog čega su prvu damu Kovačice prozvali majkom sve dece sveta.

Tim povodom će u Beogradu, u Selfie Muzeju, 1. jula biti otvorena izložba modnih kreacija posvećenih delima Zuzane Halupove i biti priređen program koji će voditi moderatorka ovogodišnjeg Serbia Fashion Weeka i koji će biti posvećen upravo Zuzani Halupovoj na kom ćemo poslati poruku mira i jedinstva među Slovenima u svetu.

Program će početi u 19 časova.

Pozivam sve zainteresovane da dođu i da svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj, navodi u svojoj objavi umetnik Darko Kecman.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA