Preminuo Aleksandar Mijatović, redovni profesor Fakulteta primenjenih umetnosti

Za protekle tri decenije uspešno je izveo više od 550 autorskih projekata na teritoriji Srbije, Hrvatske, Republike Srpske, Federacije BiH, Crne Gore, Grčke, Španije, Nemačke, Francuske, Belgije, Austrije, Portugala, Češke Republike, Belorusije, Sirije i Paname

  • 2

Redovni profesor Fakulteta primenjenih umetnosti i prorektor Univerziteta umetnosti u Beogradu Aleksandar Mijatović preminuo je u 59. godini nakon kraće i teške bolesti, piše Nova.rs.

Rođen je u Beogradu 1964. godine, a školu za dizajn u istom gradu završava 1982. na odseku Grafički dizajn. Fakultet primenjenih umetnosti upisao je 1984. na katedri Unutrašnje arhitekture i nameštaja. Nakon diplomiranja 1989. aktivno se bavi projektovanjem, izvođenjem i konsaltingom u oblasti unutrašnje arhitekture, arhitekture i nameštaja.

Za protekle tri decenije uspešno je izveo više od 550 autorskih projekata na teritoriji Srbije, Hrvatske, Republike Srpske, Federacije BiH, Crne Gore, Grčke, Španije, Nemačke, Francuske, Belgije, Austrije, Portugala, Češke Republike, Belorusije, Sirije i Paname.

Akademsku karijeru počinje 1993. godine u zvanju asistenta pripravnika na katedri Unutrašnje arhitekture FPU u Beogradu. Redovni profesor postaje 2017. godine. Pored osnovnih, kao mentor drži drugi i treći stepen studija.

Bio je član Udruženja arhitekata Srbije, UIA, The International Union of Architecture, ACCEE, Architects Council of Central & Eastern Europe.

Datum i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA