Posle Barselone, Madrid: Otvorena izložba Muzeja Nikole Tesle u glavnom gradu Španije

Otvaranju je prisustvovala i ambasadorka Republike Srbije u Španiji - Katarina Lalić Smajević

  • 0
Muzej Nikola Tesle

Foto: Muzej Nikola Tesle

Nakon izuzetno posećene izložbe u Barseloni, koja je bila postavljena u Muzeju nauke CosmoCaixa, od oktobra prošle godine, do februara ove godine, Muzej Nikole Tesle nastavlja uspešnu saradnju sa Caixa fondacijom organizujući izložbu u Madridu.

Izložba pod nazivom „Nikola Tesla – genije savremenog elektriciteta“ će biti postavljena u muzeju CosmoCaixa u Madridu od 29. septembra 2022. do 8. januara 2023. Impozantna scenografija, veliki broj ekponata i radnih modela Teslinih pronalazaka predstaviće španskoj publici lik i delo jednog od najvećih srpskih i svetskih umova.

Otvaranju izložbe prethodila je izuzetno posećena konferencija za novinare na kojoj su na brojna pitanja novinara odgovarale direktorka Caixa foruma Madrida - Izabela Fuentes, korporativni direktor za kulturu i nauku - Ignasi Miro i direktorka Muzeja Nikole Tesle – Ivona Jevtić. Na otvaranju izložbe zvanicama su se obratile ministarka nauke i inovacija - Diana Morant i direktorka Muzeja Nikole Tesle - Ivona Jevtić.

Otvaranju je prisustvovala i ambasadorka Republike Srbije u Španiji - Katarina Lalić Smajević.

Uspešnost izložbe i saradnje Caixa fondacije i Muzeja Nikole Tesle ogleda se i u činjenici da je nakon izložbe u Madridu u planu i otvaranje postavki u Saragosi i Sevilji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA