Na Van Gogovu sliku bačena supa od graška: Još jedan vandalizam u muzejima

Aktivisti za zaštitu životne sredine imali su slične akcije nedavno u Londonu, bacajući supe na slike poznatih umetnika

  • 5
van gog supa od graška Printskrin: Twitter

Još jedan vandalski čin u muzeju. Italijanski "aktivisti za zaštitu životne sredine" bacili su danas čorbu od graška na sliku "Sejač" Vinsenta van Goga, na izložbi u Rimu, a onda su se lepkom zalepili za zid.

Akciju su izvele četiri žene iz grupe "Poslednja generacija", koja se bori protiv globalnog zagrevanja i korišćenja fosilnih goriva, preneo je Rojters.

- Ta pitanja o zagrevanju i fosilnim gorivima bi trebalo da budu na naslovnicama informativnih kanala i predmet političkih tema svakog minuta, ali se pominju samo kada dođe do ''skandaloznih'' akcija kako ove danas - navela je grupa u saopštenju.

Predstavnici iz blizu 200 zemalja okupiće se u Egiptu sledeće nedelje na konferenciji COP27 o klimatskim promenama, kako bi napraivli plan za ozbiljnije akcije u borbi protiv globalnog zagrevanja.

Britanska novinska agencija dodaje da je Van Gogova slika "Sejač" pozajmljena iz muzeja u Holandiji i da je oko nje bilo zaštitno staklo, tako da nije pretrpela nikakvu štetu.

Aktivisti za zaštitu životne sredine imali su slične akcije nedavno u Londonu, bacajući supe na slike poznatih umetnika.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    4. novembar 2022 | 15:30

    Jeste, slike i umetnost su krivi za zagadjenje i globalno zagrevanje... Kakve retardirane budale i siledžijski ološi bez mozga.

  • i

    4. novembar 2022 | 17:46

    U Njemačkoj je žena podlegla povredama jer hitna nije došla na vrijeme jer su se aktivisti zalijepili za asfalt, time onemogućili prvobitne minute spašavanja zivota, šta dalje????

  • Ljubiša

    4. novembar 2022 | 16:56

    Sad ih na silu odlepiti od zida, da im koža ostane na zidu kao uspomena. A super-lepak je zdrav za životnu sredinu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA