≫ 

Darko Kecman dobitnik priznanja Golden Design u Irskoj

Na konkurs koji je bio otvoren od 05. septembra do 15. novembra prisprelo je preko 550 radova umetnika iz celog sveta a ponajviše iz Velike Britanije i Severne Irske

  • 1
Darko Kecman

Foto: Darko Kecman

Darko Kecman, srpski modni i grafički dizajner i konceptualni umetnik dobitnik je ovogodišnjeg priznanja Golden Design koje svake godine dodeljuje Irska Akademija Umetnosti u Dablinu.

U konkurenciji 10 najboljih Darko Kecman izdvojio se kao najbolji u konkurenciji modne fotografije i modnog dizajna gde je osvojio ukupno 580 poena, za dva više od drugoplasiranog i zauzeo visoko prvo mesto.

Darkove fototografije iz drugog ciklusa fototografija Lica, po rečima stručnjaka i žirija predstavljaju izuzetan spoj umetnosti i lepote, te gracioznosti u umetničkom izrazu, apstraktnim izrazom lica i kombinacijom više vrsta interceptičnog dizajna uspeo je da iznese perfektnu ljudsku lepotu koja je vrhunac prirode svemira i njenog stvaralaštva.

Na konkurs koji je bio otvoren od 05. septembra do 15. novembra prisprelo je preko 550 radova umetnika iz celog sveta a ponajviše iz Velike Britanije i Severne Irske.

Članovi žirija bili su:

Fotograf i stalni profesor fotografije Arthur Liam

Likovni Umetnik William Connel

Grafička Dizajnerka i profesorka Istorije Umetnosti Sarah Glenn

Ostalih 9 plasiranih imali su u zbiru 750 poena što je za samo 170 više od prvoplasiranog Kecmana čime je postigao rekord na ovom takmičenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anger Vinka

    22. mart 2023 | 10:21

    Bravo gospodine Kecman. Uverena sam da bema boljeg u Srbiji od Vas. Možda, ali samo možda još dva Designera u Srbiji ili van, čija imena ne želim da pominjem. Veoma mi je žao da ste me izbrisali i blokirali na FB i ne dajete mi nikakvu šansu sa Vam se na drugi način zahvalim i poručim novu robu. Moram sa Tom činjenixom da se pomirim, a Vama želim puno uspeha u radu i dobro zdravlje koje je neophodno i stoji na prvom mestu. S postovanjem Vinka Anger Žao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA