Vreme čitanja: oko 2 min.

Matei Ram iz Beograda predstavljaće Srbiju na Svetskom finalu globalnog takmičenja Red Bull Doodle Art

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na Nacionalnom finalu u Beogradu, na kom su predstavljeni crteži 50 izvanrednih kreativaca, student Metropoliten univerziteta Matei Ram proglašen je pobednikom Red Bull Doodle Art Srbija 2023. godine

  • 0
Red Bull Doodle Art Foto: Promo/ Predrag Vučković/ Red Bull Content Pool

Ovaj mladi talenat u nastajanju sarađivaće sa Burnt Toastom, profesionalnim umetnikom i suosnivačom Doodles-a kako bi se pripremio za majsko svetsko finale u Amsterdamu, gde će Ram izlagati novu "žvrljotinu" na izložbi međunarodnih finalista koji će se takmičiti za globalnu krunu Red Bull Doodle Art-a.

Svetsko takmičenje koje osnažuje novu generaciju umetnika, Red Bull Doodle Art, podstaklo je studente i mlade kreativce da puste mašti na volju i izraze se imaginativnim crtežima - "žvrljotinama". Sve što je potrebno za prijavu bila je obična olovka i papir, a ove godine svoj talenat je demonstriralo čak 1300 mladih umetnika iz svih krajeva Srbije! Čak 50 učesnica i učesnika stiglo je do Nacionalnog finala, gde je Matei zauzeo prvo mesto.

Red Bull Doodle Art Foto: Promo/ Predrag Vučković/ Red Bull Content Pool

Pred Ramom stoje intenzivne i inspirativne nedelje "treninga" sa profesionalnim umetnikom, poznatim pod imenom Burnt Toast, tokom kojih će pripremiti novi rad za Svetsko finale u Amsterdamu - i to u digitalnom formatu, kao NFT objekat. Skot Martin, poznatiji kao Burnt Toast, kanadski je ilustrator, dizajner, animator i muralista. Ovaj umetnik je i suosnivač Doodles-a, kolekcionarskog projekta koji pokreće zajednica i koji sadrži preko 10 000 NFT-eva.

Svetsko finale u Amsterdamu očekuje nas od 25. do 27. maja i u pitanju je "figitalno" iskustvo koje uključuje i fizičku i digitalnu oblast umetnosti. Ram će uz 61 nacionalnog finalistu iz čitavog sveta učestvovati na radionicama, kreativnim sesijama i još mnogo čemu, a njihovi NFT crteži biće prikazani u ekskluzivnoj galeriji uz šansu da budu izabrani za Red Bull Doodle Art pobednika za 2023. godinu.

Za više informacija pratite Red Bull Doodle Art na web sajtu Red Bull Srbija, kao i na Instagram stranici @redbullrs.

Red Bull Doodle Art Foto: Promo/ Predrag Vučković/ Red Bull Content Pool

O Red Bull Doodle Art-u

Red Bull Doodle Art je svetsko takmičenje koje osnažuje novu generaciju umetnika pozivajući studente i mlade kreativce širom sveta da puste mašti na volju i svoje imaginativne crteže (doodles/žvrljotine) prenesu na papir. Mogućnosti uključuju povećanu vidljivost, umetničko mentorstvo i mesto na Svetskom finalu u Amsterdamu, gde će renomirane sudije izabrati pobednika Red Bull Doodle Art-a.

Za više informacija: www.redbull.com/int-en/event-series/re.

Red Bull Doodle Art je u partnerstvu sa Ledger-om.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA