• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Otvorena izložba "Daljina u pogledima" Isidore Ivanović u ULUPUDS

Vreme čitanja: oko 1 min.

Isidora Ivanović (40) rođena je u Beogradu, gde živi i radi, a diplomirala je i magistrirala na Akademiji Likovnih umetnosti u Moskvi 2004. godine, na odseku - Slikarstvo

  • 0
Izložba Isidore Ivanović, Daljina u pogledima

Foto: Isidora Ivanovic

Izložba “Daljina u pogledima” umetnice Isidore Ivanović, otvorena je večeras u Maloj galeriji ULUPUDS-a u Beogradu i trajaće do 29. aprila.

Nova postavka predstavlja najnoviji ciklus slika autorke, izvedenih u kombinovanoj tehnici. Kako je navedeno u tekstu izložbe, već duži niz godina Isidora Ivanović je prisutna na srpskoj likovnoj sceni i primetno je da njen opus sadrži elemente istraživanja i dinamičnosti, što se ogleda u izboru motiva i tema koje predstavlja.

Na Isidorinim slikama ogleda se majstorstvo u crtežu i slikanju, te osim što odlično vlada anatomijom, umetnica izučava i psihologiju čoveka, analizirala je u tekstu kataloga istoričarka umetnosti Slavica Obradinović.

Prema njenim rečima, umetnica evocira uspomene i podstiče posmatrača da se zapita o svom poreklu, početku, životnom putu, otuđenju koje se na njemu desilo i iskonskom povratku u emotivnom smislu, i tako slikarka predstavlja osobe u klopci samoće, otuđenja, neizvesnosti.

Slavica Obradinović takođe navodi da kod autorke i sada detalj na slici ima značajno mesto bilo da je to portretski lik, ruka, pogled ili dekorativni elementi u pozadini.

Portret naboranog lica iza QR koda deluje kao odraz u ekranu - neko ko sebe posmatra i analizira svoj odraz u monitoru ili kao „čovek iz monitora“, koji svoj stvarni, autentični život provodi u virtualnom prostoru”, primetila je druga istoričarka umetnosti Marija Bajić.

Isidora Ivanović (40) rođena je u Beogradu, gde živi i radi, a diplomirala je i magistrirala na Akademiji Likovnih umetnosti u Moskvi 2004. godine, na odseku - Slikarstvo.

Priredila je samostalne izložbe u Rusiji, Srbiji, Americi, a bila je predstavnik Srbije na izložbama u Moskvi i Rjazanji (“Boje Srbije”), u Majamiju (“Art Fest at Doral”, “Art Basel” - Focus Serbia), u Sarasoti, Florida. Takođe, ona je učestvovala na mnogim grupnim izložbama, salonima i kolonijama u SAD, Rusiji, Italiji, Gruziji, BiH, Crnoj Gori, Srbiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA