Vreme čitanja: oko 1 min.

Otvaranje izložbe dela Radomira Kneževića "Hvatač oblaka" u Galeriji RTS

Vreme čitanja: oko 1 min.

O delu i radu profesora Kneževića govoriće profesor emeritus Univerziteta umetnosti u Beogradu i član Saveta za likovno stvaralaštvo RTS Čedomir Vasić i istoričarka umetnosti Gordana Stanišić

  • 0
Izložba Foto-ilustracija: Shutterstock

Otvaranje izložbe "Hvatač oblaka" Radomira Kneževića u Galeriji RTS u Takovskoj 10 održaće se u petak 28. aprila 2023. u 19 časova.

O delu i radu profesora Kneževića govoriće profesor emeritus Univerziteta umetnosti u Beogradu i član Saveta za likovno stvaralaštvo RTS Čedomir Vasić i istoričarka umetnosti Gordana Stanišić.

Na otvaranju izložbe čućemo dve numere džez pevača Sofije Knežević i Eliota Masona.

RADOMIR KNEŽEVIĆ je rođen 1957. godine u Kikindi. Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu je završio 1983. godine. Član je ULUS-a od 1984. godine. Magistrirao je na istom fakultetu 1988. godine gde od 1989. godine počinje sa radom u zvanju asistenta. Redovni profesor na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu je od 2012. godine. Tokom rada na fakultetu u dva mandata δiran za prodekana. Bio je član mnogih umetničkih saveta, ULUS-a, Galerije Doma omladine, Galerije Fakulteta likovnih umetnosti, Galerije 212, galerije 73. Kao gostujući profesor radio je na više visokoškolskih

ustanova, Fakultetu primenjenih umetnosti, Akademiji umjetnosti u Banjoj luci i Pedagoškom fakultetu u Bijeljini.

Radio je kao rukovodilac Centra za grafiku i vizuelna istraživanja Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Bio je član Saveta i Senata Univerziteta umetnosti u Beogradu. Član Lade je od 2023. godine. Ostvario je četrdeset samostalnih izložδi i veliki δroj grupnih izložδi. Izlagao u Parizu, Milanu, Tokiju, Nju Meksiku, Amsterdamu, Minhenu itd. Radovi mu se nalaze u muzejima, institucijama i privatnim kolekcijama. Izlagao crteže slike i instalacije. U saradnji sa studentima Fakulteta likovnih umetnosti izveo više murala u zemlji i inostranstvu. Doδitnik je više nagrada i priznanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA