Vreme čitanja: oko 1 min.

Kupio je na aukciju sliku za hiljadu evra, a sada može da zaradi milione

Vreme čitanja: oko 1 min.

Autor ovog platna, kako se navodi, majstor francuskog impresionizma Klod Mone

  • 1
Izložba Foto-ilustracija: Shutterstock

Advokat Karlo Romanjoli iz Pjaćence učestvovao je na aukciji i kupio sliku za nekoliko hiljada evra,koja bi sada mogla da vredi milione. Autor ovog platna, kako se navodi, majstor francuskog impresionizma Klod Mone.

Protagonista priče, koju je objavio list Liberta iz Pjaćence, je advokat Karlo Romanjoli – kolekcionar i ljubitelj umetnosti – koji je pre oko dve nedelje kupio portret devojčice dimenzija 104 x 74,5 centimetara koji je naslikao bi ga čuveni transalpski umetnik i što bi, prema rečima Vladimira Čikonjanija, kritičara i stručnjaka za umetnost, stručnjaka za umetnost Suda i Privredne komore Bolonje, bilo autentično.

"Da, reći da je to Mone, po mom mišljenju je tačno. Verovatno je nastala oko 1910. godine, radi se o slici vrednoj nekoliko miliona evra", naveo je Vladimir Čikonjani.

Slika je kupljena pre dve nedelje u aukcijskoj kući u Milanu.

"Mislim da ova slika nije shvaćena, proučavao sam je danima i noćima", kaže advokat Romanjoli za list "Liberta".

Nekada je advokat iz Pjaćence na aukciji dobio anonimni Portret mlade žene za koji se posle deset godina studija i veštačenja ispostavilo da je delo Amedea Modiljanija, piše La Repubblica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA