Vreme čitanja: oko 1 min.

Otvaranje izložbe "Muzej kao škola-vremeplov otvorene slike"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dela iz Gradskog muzeja u Vršcu, izabrana po meri Javora Rašajskog, zajedno sa ličnim delima autora u jedinstvu prostora Galerije RTS moći će da se pogledaju sve do 25. juna

  • 0
Otvaranje izložbe "Muzej kao škola- vremeplov otvorene slike"

Foto: RTS

Otvaranje izložbe dela iz Gradskog muzeja u Vršcu i Javora Rašajskog održaće se u Galeriji RTS u četvrtak, 1. juna 2023. u 19 časova.

Izložba "Muzej kao škola- vremeplov otvorene slike" na jednom mestu sabira dela majstora umetnosti iz likovne zbirke muzeja u Vršcu i Javora Rašajskog. Na otvaranju će govoriti članovi Saveta za likovno stvaralaštvo RTS Nikola Kusovac i Đorđe Kadijević, Andrijana Radić, v.d. direktora Gradskog muzeja u Vršcu i Dragana Kuručev, muzejski savetnik.

I danas, perfektna struktura crteža, minuciozan detalj, bez obzira da li se radi o crtežu, ili slici u ulju, ostaju glavna preokupcija Rašajskog. Uplivi tradicije prethodnih vremena i iskustvo ličnog doživljaja stoje u njegovom radu u plemenitoj ravnoteži sinergije istraživanja. Svakako, zaslužan u tom istraživačkom poduhvatu jeste i Gradski muzej u Vršcu. Zato u izložbi „Muzej kao škola- vremeplov otvorene slike“ još jednom ističemo da nesagledivi kulturni kapital koji čuva ovaj muzej, gde motivaciju nalazi Javor Rašajski, ostaje za generacije naraštaja kao jedna upečatljiva slika istorijskog vremeplova, ostaje kao jedna velika otvorena škola.

Dela iz Gradskog muzeja u Vršcu, izabrana po meri Javora Rašajskog, zajedno sa ličnim delima autora u jedinstvu prostora Galerije RTS moći će da se pogledaju sve do 25. juna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA