Vreme čitanja: oko 1 min.

Sajam savremene umetnosti od 15. do 18. juna u paviljonu "Cvijeta Zuzorić"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Publika će imati priliku da u tri dana trajanja sajma vidi postavku 40 savremenih umetnika iz cele Srbije

  • 0
CAF Foto: Ana Cvejić

Treći Sajam savremene umetnosti (Contemporary Art Fair) biće otvoren u četvrtak, 15. juna u 19 časova, u Umetničkom paviljonu "Cvijeta Zuzorić", u organizaciji galerija "Art for All" i "N.eon", i umetnika Ivana Kocića. Publika će imati priliku da u tri dana trajanja sajma vidi postavku 40 savremenih umetnika iz cele Srbije.

Stvaraoci, izabrani na konkursu koji je raspisan specijalno za tu priliku, različitih su generacija i poetika a biće predstavljeni simbiozom raznolikih tehnika - od slika, grafika, skulptura, crteža i instalacija do video radova.

CAF Foto: Jelena Paunković

CAF pruža izvanrednu priliku ne samo da se doživi umetnost kroz neposredan pristup, već i da se kroz razgovor sa autorima nauči o umetnosti na više načina. Doprinos je višestruk za umetničku scenu i za grad Beograd koji pretenduje da bude centar regionalnih dešavanja u kulturi.

U ovom trenutku, sajmovi umetnosti su deo globalnog tržišta umetničkog turizma koje doprinosi ne samo galerijama i umetnicima, već i hotelima i lokalnim ekonomijama.

CAF Foto: Milka Aklim Kosanović

Radno vreme sajma je: petak, subota, nedelja od 11 do 20 časova (od 15. do 18. juna).

Manifestaciju je podržao Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA