Vreme čitanja: oko 1 min.

Povezivanje budućnosti: Grupna izložba mladih umetnika iz Srbije i Holandije u Amsterdamu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Galerija DOTS je u subotu, 8. jula otvorila izložbu u Amsterdamu u galeriji Žozilda da Konseisao pod nazivom "Povezivanje budućnosti: Mladi umetnici iz Srbije i Holandije"

  • 0
Izložba galerija DOTS Foto: Promo

Grupna izložba "Povezivanje budućnosti", koja kroz predstavljanje savremene umetničke prakse tek formiranih umetnika, sugeriše povezivanje dva grada, dve kulturne metropole - Amsterdama i Beograda, je nakon izložbe u Galeriji DOTS u Beogradu, sada predstavljena u Žozilda da Konseisao galeriji u Amsterdamu. Trajaće do 5. avgusta 2023. godine.

Uviđajući značaj interkulturalnih projekata u savremenom evropskom kontekstu, kustoski tim Galerije DOTS iz Beograda - Mirjana Dušić i Ljuba Jovićević, u saradnji sa Žozilda da Konseisao galerijom iz Amsterdama, je osmislio i inicirao projekat CONNECTING THE FUTURE u čijem fokusu je sedmoro mladih talentovanih umetnika. Za dizajn izložbe, kao i dizajn kataloga, je zadužena Isidora M. Nikolić.

Izložba galerija DOTS Foto: Promo

U selekciji iz Srbije učestvuju umetnici Bogdan Đukanović, Lena Milovanović, Lazar Stojić i Vanja Subotić koji su deo Young Art Programa Humanitarne fondacije DOTS, osnivača istoimene galerije. Young Art Program se već skoro dve godine bavi podsticanjem, promovisanjem i finansiranjem stvaralaštva mladih umetnika.

Uspostavljanjem umetničkog dijaloga između umetnika iz Srbije i umetnika iz Holandije – Džulijet Altonen, Ruben Raven i Rob Bouvman, učesnici projekta dobijaju mogućnost da u svojoj najranijoj stvaralačkoj fazi budu predstavljeni publici van svojih državnih granica, a time i novoj, drugačijoj interpretaciji. Ideja projekta da kroz uvid u sličnosti i različitosti misli i kreativnog rada bude podsticaj za otvorenost, kreativnost, demokratizaciju njihovog daljeg umetničkog rada.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA