Vreme čitanja: oko 1 min.

Muzej pop kulture uklonio J.K. Rouling iz svoje postavke

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Postoji izvestan hladan, bezdušan entitet koji upija radost u svetu Harija Pottera i, ovog puta, to zapravo nije Dementor", navodi se u objavi menadžera projekta Krisa Mura

  • 0
Dž.K. Rauling, J.K. Rowling Dž.K. Rauling / Foto: Profimedia/Gary Mitchell, GMP Media / Alamy

Muzej pop kulture u Sijetlu uklonio je svaki trag kreatorke Harija Potera JK Rouling. Ovaj američki muzej je ranije objavio blog u kojem je objasnio svoju odluku da ukloni književnicu sa svog izložbenog prostora, zbog njenih, kako se navodi, stavova.

Menadžer projekta Kris Mur, koji je transrodna osoba, napisao je u tekstu:

"Postoji izvestan hladan, bezdušan entitet koji upija radost u svetu Harija Pottera i, ovog puta, to zapravo nije Dementor. Voleli bismo da idemo sa teorijom interneta da su ove knjige zapravo napisane bez autora, ali ova određena osoba je previše glasna sa svojim stavovima koji izazivaju mržnju i podele da bi je ignorisali. Za sada, kustosi su odlučili da ukloni bilo koji od njenih artefakata iz ove galerije kako bi smanjili njen uticaj. To nije savršeno rešenje, ali to je ono što smo mogli da uradimo kratkoročno dok smo odredili dugoročnu praksu", navodi se u objavi, prenosi Deadline.

Daily Mail izveštava da je muzej izložio svoje memorabilije Harija Potera, ali sada bez pomena autora franšize koja obara rekord.

(Telegraf.rsI

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA