Vreme čitanja: oko 1 min.

Zavirite na izložbu "Svemirski brodovi"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pogledajte kako je bilo na otvaranju izložbe Marka Lađušiča u galeriji "Monolog"

  • 0
Izložba Foto: Antonio Ahel/ATAImages

U galeriji "Monolog" otvorena je izložba "Svemirski brodovi" Marka Lađušića. Samom događaju bio je prisutan veliki broj ljudi.

U najnovijoj postavci "Svemirski brodovi“ u galeriji "Monolog", Lađušićeva dela su oslikana najdubljom crnom bojom ikada proizvedenom na planeti, prikazujući jedinstvenu tehniku akrila koja apsorbuje svaki trag svetla – baš kao u svemiru oko nas. Njegova najnovija serija, sa potpuno ne-reflektirajućim površinama, označava pionirski presek umetnosti i tehnologije.

"Svemirski brodovi" su omaž njegovim dečačkim snovima i maštanjima, koja je, podstaknut kustosom Denisom Leom Hegićem, odlučio da prenese na platno. Sa decenijskom karijerom iza sebe, Marko ističe da ga dugo nije nešto na ovaj način dotaklo, ali i uplašilo, kao projekat za galeriju "Monolog".

"Ovo su moji počeci, moja intimna razmišljanja koja nisam do sada iznosio. Znači mi što je ceo tim galerije prepoznao vrednost jedne dečije fantazije i omogućio mi da je ispunim na ovaj način", rekao je Lađušić.

Ako niste bili na otvaranju, pogledajte kako je bilo:

O umetniku

Marko Lađušić je slikar, vajar i umetnik multimedijalnih performansa. Radi kao redovni profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, gde živi, a takođe predaje i na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

Marko crpi inspiraciju iz svakodnevnog života i detinjstva, težeći da predstavi željenu imaginarnu stvarnost. Sa prepoznatljivim umetničkim stilom, konstruiše karakteristične sisteme koji su lišeni realistične gravitacije, prepoznatljivog motiva i tačnih proporcija. Njegove trodimenzionalne slike, ili "strukture", konstantno se igraju sa percepcijom i razumevanjem, pozivajući posmatrača da učestvuje u izgradnji i otkrivanju mnogobrojnih slojeva boje i značenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA