Vreme čitanja: oko 1 min.

Državno prvenstvo Art Battle: Finale internacionalnog takmičenja u slikanju uživo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbija bira svog predstavnika, a 12 finalista će ponovo stati pred svoje štafelaje i nastupati pred publikom u tri čina od po 20 minuta

  • 0
Art Battle Foto: Art Battle official

U Srbiji će uskoro biti održano državno prvenstvo - Art Battle, finale internacionalnog takmičenja u slikanju uživo.

Srbija bira svog predstavnika, a 12 finalista će ponovo stati pred svoje štafelaje i nastupati pred publikom u tri čina od po 20 minuta.

Ovaj jedinstven događaj se održava u preko 80 gradova na svetu, a sada, u Beogradu, 1.decembra u velikoj sali SKC-a, biramo finalistu koji će nas predstavljati na svetskom prvenstvu.

“Do sada smo u Beogradu ugostili preko 70 slikara. Mnogi od njih su bili iz regiona kao i stranci koji žive i rade u Beogradu. Sada spremamo državno prvenstvo sa izabranim finalistima, 1.decembra od 19 časova u velikoj sali SKC-a, a pobednika šaljemo na svetsko prvenstvo koje je planirano za sledeću godinu u Severnoj Americi”, kaže organizator za Srbiju, Miona Čolović.

Kako navodit, možete postati vlasnik bar jedne od 16 slika koje će to veče nastati pred vašim očima, ili jednostavno uživati u muzici i stvaranju umetnosti.

Glasanje je besplatno i odvija se na licu mesta putem zvanične Art Battle® aplikacije.

Slikari koji će se takmičiti na državnom prvenstvu su: Bojan Savić, Mila Lazarević, Jovana Stevanović, Filip Daćevac, Magdalena Gašić Galliano, Stefan Braković, Danijel Peršić, Katarina Milošević, Sofija Obradović, Biljana Midorović, Bojana Dejović, Emilijana Marković.

Cena karte je 1.500 dinara i mogu se nabaviti na ulazu ili online, dok studenti uz važeći indeks mogu nabaviti kartu na ulazu za 500 dinara.

Podsetimo, Art Battle je nastao u Torontu 2009. godine sa idejom da se promovišu lokalni umetnici na globalnom nivou, kao i da se ljudima približi jedan od najlepših oblika stvaranja kroz interaktivnu igru publike i umetnika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA