Vreme čitanja: oko 1 min.

Siniša Mali otvorio izložbu "LADA - 120 Proleća"

T. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Svoju snagu pokazujemo i time što otkupljujemo i ponovo u Srbiju vraćamo dela koja su davno napustila našu zemlju, poput slike Paje Jovanovića", poručio je Mali

  • 0
Siniša Mali Foto:Tanjug

Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali otvorio je večeras u Narodnom muzeju Srbije izložbu "LADA - 120 Proleća. Izbor dela iz zbirki Narodnog muzeja Srbije" povodom proslave Dana državnosti Republike Srbije.

Mali je tom prilikom izjavio da je Vlada Srbije u protekle tri godine obnovila 109 institucija kulture i da su u planu gradnja i obnova i mnogih drugih.

"Svoju snagu pokazujemo i time što otkupljujemo i ponovo u Srbiju vraćamo dela koja su davno napustila našu zemlju, poput slike Paje Jovanovića", poručio je Mali.

Izložba "LADA - 120 Proleća. Izbor dela iz zbirki Narodnog muzeja Srbije" priređena je u saradnji Narodnog muzeja Srbije i Društva srpskih umetnika Lada, koje ove godine obeležava 120 godina postojanja.

U Maloj galeriji Narodnog muzeja Srbije, publika će biti u prilici da do 24. marta uživa u delima Svetomira Arsića Basare, Jarmile Vešović, Josifa Vidojkovića, Nikole Vukosavljevića, Radomira Damnjanovića Damnjana, Aleksandra M. Đurića, Branimira Karanovića, Vesne Knežević, Radmile Lazarević, Milana Cileta Marinkovića, Milovana DeStil Markovića, Save Pekovića, Slobodanke Rakić Šefer, Todora M. Stevanovića, Igora Stepančića, Dobrija Stojanovića, Slobodana Trajkovića, Tijane Fišić, Save Halugina.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Šta će sve imati osim sajamskog prostora i kako teku pripreme: Siniša Mali obišao radove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA